Американец, собственик на зебра, остава в болница, след като през уикенда е бил ухапан лошо по ръката от животното, което полицията е трябвало да застреля, предаде Франс прес, позовавайки се на властите в окръг Пикуей, щата Охайо.

Служителите на реда са били повикани на място в неделя следобед от 72-годишен мъж, който съобщил, че е бил ухапан по ръката от зебра, според полицейски доклад, с който агенцията разполага.

Когато един от полицаите се приближил до жертвата, която кървяла обилно, мъжка зебра с "много враждебно поведение" го е нападнала, се посочва в документа.

Според доклада ухапването е било много сериозно. След като опитите да сплашат агресивното животно не са дали резултат, служител на реда се е видял принуден да го застреля на място заради собствената и на колегите си безопасност.

Пострадалият мъж е бил транспортиран до болница в Кълъмбъс, столицата на Охайо, където се намира и до днес, като здравословното му състояние е "добро".

В полицейския доклад се казва още, че мъжкият екземпляр вероятно е защитавал пет или шест женски, намиращи се наблизо, с което се обяснява агресията му.

Зебрите не са включени в списъка на "опасните диви видове" в щата Охайо, което означава, че частни лица могат да ги притежават като домашни животни.