На първо място нямате настроение и всичко около вас ви се струва ужасно досадно. Сексът ви помага да възприемете света като едно по-добро и щастливо място. Настроението и сексът са неразривно свързани, с подобряването и зачестяването на любовните ласки се покачва и удовлетвореността и щастието от живота.

Ако постоянно чувствате болка, ту в глава, ту другаде...напред към леглото! Сексуалните подвизи намаляват чувствителността към болката. Окситоцинът, който се отделя при оргазъм е най-доброто природно обезболяващо.

За дамите най-добрата причина е топенето на килограми. Ако се чувствате затлъстели, грабвайте партньора и го водете в спалнята. Сексът ускорява пулса до 150 удара в минута, пишат от БГНЕС. 30 минути под завивките се равняват на минус 200 калории от теглото ви. Това означава, че ако правите секс веднъж на ден ще загубите половин килограм за седмица.

Освен това сексът увеличава размерът на гърдите – невероятно, но факт. По време на възбуда нараства притокът на кръв и бюстът може да се увеличи с 25%.