Разбийте табутата и спрете да си поставяте ограничения в секса, съветва гинекологът Арнолд Кегел (1894–1981). Най-често нежният пол си мисли "да правиш секс в кола е ненормално" или "недопустимо е жената сама да се предлага". Според експертът махането на вашите лични бариери ще ви проправи път към сексуалното щастие.

Станете изследовател. Ще се удивите колко еротичен може да е един прост масаж на ходилата.

Сексологът Даниел Монти пък е уверен, че съвместната физическа активност повдига либидото. Спортувайте заедно, играйте тенис, ходете на йога или просто се разхождайте през уикенда. По време на секс се напряга тазът, бедрата, коремът. Затова е добре да сте във форма.

Кегел е измислил за дамите лесна гимнастика, която ще им помогне да изпитат по-добър оргазъм с партньора си. Според специалиста свиването и отпускането на половите мускули на жените е най-добрата тренировка за дълга нощ с половинката. Започнете със серия от десет повторения, увеличавайте постепенно, докато не стигнете до 50. Можете да "тренирате" това навсякъде, без никой да забелязва, например в колата, зад бюрото или в метрото.

И не забравяйте, че спонтанността в една връзка винаги повдига либидото и на двамата партньори.