Със сигурност има дами, които толкова са свикнали да получават комплименти, че всеки следващ им се струва все по-изтъркан и банален Това от своя страна действа като спирачка за много мъже, които, дори да имат желание, не казват хубавите неща, които мислят за жените около себе си. И това е грешка. Да! Всяка жена, колкото и красива и ухажвана да е тя, обича да чува оценката на мъжа до себе си. И тук не става дума за повърхностни комплименти от сорта на "Нарани ли се, когато падаше от небето? Толкова си красива, като ангел!" А по-скоро става дума за думите, с които мъжът може да подчертае, че цени и уважава жената и желае тя да има реална представа за неговото отношение към нея.

Имаш отличен вкус!

С този комплимент едновременно хвалите нейния вкус, а и себе си, при условие, че вие сте мъжът до нея. Това си е един доста мъжки начин да изразите чувствата си към една жена.

Толкова си различна от жените, които познавам

Да, всяка дама желае да бъде уникална и да специално място в живота на мъжа. Не обича да я сравняват с бившите му гаджета и най-малко с майка му. Никога, ама никога не казвайте на една жена, че ви напомня на майка ви, мъже!

С теб се чувствам най-добрия

Понякога най-хубавите комплименти са за вас като двойка, а не само за мъжа или жената във връзката. Когато кажете на половинката си, че с нея постигате най-доброто от себе си, тя ще се почувства много необходима и значима.

Приятелите ми са луди по теб

Едва ли има жена, която не би се зарадвала, ако вашите приятели я харесват. За нея е важно и мнението на роднините ви. Ако на този фронт всичко е наред, тя ще се чувства по-спокойна и по-сигурна във връзката ви.

Харесвам умни жени, като теб

Да похвалите външността на една жена е задължително, но да похвалите интелекта ѝ е печеливш ход при всякакви обстоятелства.

Мога да те слушам с часове

Е, едва ли ще намерите много мъже, които могат наистина да слушат една жена с часове, но, ако кажете на половинката си, че харесвате гласа ѝ и начина, по който говори, определено ще ѝ направите добро впечатление.

Добра си в това, което правиш

Жените знаят, че мъжете по принцип не се превъзнасят, правейки анализи и коментари на начина, по който дамите си вършат работата. Затова дори едно признание от сорта "Много си добра в това, което правиш!, може да има много по-добър ефект и наистина да впечатли жената.

Усмивката ти е очарователна

Усмивката е нещо, на което жените много разчитат, когато искат да впечатлят противоположния пол. Така че отбележете, че забелязвате красотата на усмихнатото лице на жената до вас.

Имаш страшни очи!

Е, добре, това е реплика от филм и вероятно най-желаният комплимент от дамите. Гарантираме ви, че няма жена, която да не се трогне дълбоко от факта, че изобщо знаете какъв цвят са очите ѝ и още повече, че ги харесвате.

Изглеждаш страхотно!

Когато и да ѝ изпеете "I say, "My darling, you were wonderful tonight..." (песен на Ерик Клептън), няма да сбъркате. Жената иска да чува, че е красива, има нужда да чува, че е красива и трябва да знае, че вие я виждате красива.