Повече от половината жени в света използват вибратори, но точно както женският оргазъм, така и ползването на вибратора, е тема, обвита в мистерия. Дали тези бъздящи секси играчки са подходящи само за мастурбиране, или могат да направят секса при двойките по-хубав? Кой е изобретил вибраторът тип Заек и защо той има формата на това сладко животинче? И истина ли е, че използването на вибратор твърде често може да направи женската вагина безчувствена?

Допитахме се до изданието Health за отговорите на всички и още въпроси за вибраторите и така стигнахме до 11 факта за тези уреди, които е добре всяка жена да знае.

Първите вибратори са изобретени за лечение на депресия и тревожност

Счита се, че изобретателят на вибратора е доктор Джордж Тейлър и изобретението му датира от около 1869 г., когато било създадено, за да "лекува" жените от хистерия.

В началото на 1900 вече вибраторите можели да бъдат свободно купувани от търговската мрежа.

Съвременният вибратор първоначално бил масажор

През 1968 г. бил представен масажорът на Hitachi Magic Wand. Но през същата година Бети Добсън - артист от Ню Йорк, използвала масажора в своя изложба със сексуален контекст. През 1975 г. тя започнала дори да обучава жени как да боравят с вибратора, за да мастурбират. Производителите от Hitachi не били особено щастливи, затова сега не се хвалят като производители на вибратора.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Вибраторът-Зайче бил създаден с цел да се заобиколи закона

Секс играчката Sex and the City била изобретена през 1984 г. от Vibratex. Японската компания обаче излязла с идеята за вибратора във форма на заек, тъй като имало закон, който забранявал производството на вибратори. За първи път този тип секс играчки започват да се продават в Сиатъл през 1993 г.

За разлика от пениса, вибраторът предлага винаги надежден оргазъм

Защо повече от половината жени в света използват вибратори?

"Надеждни са и никога не се изморяват, докато имате зарядно или нови батерии", казва сексоложката Меган Стъбс.

Другата основна причина е, че едва 18% от жените достигат до оргазъм само след проникване, показва едно изследване. А вибраторът предлага нужната стимулация на клитора, за да може жената да достигне до върховното удоволствие.

Омъжените жени е по-вероятно да използват вибратор

Проучване на Adam&Eva показва, че 50% от омъжените жени използват вибратор и само 29% от необвързаните прибягват до услугите на секс играчката.

Вибраторите се се използват само за мастурбиране

Според проучване на Журнала за сексуална медицина 80% от жените и 91% от мъжете, които са използвали вибратор в някакъв момент от живота си, са го направили, докато са били със сексуален партньор. Секс играчките често имат за цел да разнообразят или да направят по-интересна сексуалната игра между партньорите.

Да, вибраторът може да направи вагината ви по-безчувствена

За щастие това е само временно и не се случва толкова често, но трябва да имате предвид, че е възможно. Според проучване по този въпрос само 3% от жените са се сблъсквали с този проблем след употреба на вибратор.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photo

Използването на вибратор може да бъде причина за по-добро сексуално здраве

Проучване показва, че жените, които регулярно използват вибратор, по-често си правят гинекологични прегледи, а това е важна предпоставка за по-добро сексуално здраве. Освен това няма такова нещо като "предозиране" с употребата на вибратор.

Възможно е да тествате вибратор на публично място

И дори да не ви арестуват за това. Начинът е като допрете върха му до върха на носа си. Това ще ви даде достатъчно добра представа как ще се отрази този вибратор и на интимните ви части. На върха на носа са съсредоточени множество нервни окончания.

Какъв е най-добрият материал, от който да е изработен

Има значение от какъв материал е изработен вибраторът. Когато избирате, заложете на силикона. Той е най-лесен за почистване. Но какъвто и вибратор да изберете, почиствайте го редовно, за да избегнете навлизането на нежелани бактерии или появата на инфекции.

Много е трудно да се рециклира вибратор

Ако вибраторът ви е повреден, счупен и т.н., просто го изхвърлете в боклука. Макар че повечето материали, от които се изработват вибратори, могат да бъдат рециклирани, никой не рециклира самите уреди, защото се считат за опасни. И за повечето секс магазини е много по-трудно и по-скъпо да ги рециклират, отколкото просто да ги изхвърлят.