В наши дни човек да признае чувствата си и да се обяснява в любов на стената на партньора си в социалните мрежи не е никак чудно и необичайно. А някои хора направо се давят в романтика, когато решат да проверят стената си във Facebook. Но онова, което се крие зад тази показност, обикновено има некрасиво лице. Затова обръщаме поглед към резултатите от проучвания и мненията на специалисти относно това, което е приемливо и което не е приемливо в една връзка.

Има граници

Няма нищо лошо в това от време на време да споделяте романтичните си снимки в социалните мрежи. Някои проучвания сочат, че двойките, които имат обща профилна снимка на себе си и партньора си, са по-удовлетворени от връзката си и се чувстват много близки с човека до себе си. Но онези, които показват твърде много от интимните си моменти на снимки, както и споделят подробности около личния си живот в социалните мрежи, всъщност се чувстват несигурни във връзката си.

Липса на самочувствие

Друго изследване по темата доказва, че хората, които твърде често осведомяват последователите си за романтичните си връзки, имат ниско самочувствие.

И тези непрекъснати постове на практика са насочени към самите тях и към това да повишат самооценката си.

Снимка: Shutterstock

Помислете преди да споделите интимен момент

Всичко, което трябва да направите, преди да споделите интимен момент от живота с партньора си в социалните мрежи, е да помислите. И по-конкретно - да си зададете въпроса дали искате да го споделите, защото се чувствате толкова щастливи и това е страхотен момент във връзката ви, или защото искате да видите каква реакция ще предизвика постът ви онлайн.

Снимка: Shutterstock