Няколко мъже дават съвсем точни мнения кои са правилата в любовта, които те спазват, за да са щастливи.

1. "Имам три правила, които винаги ми носят дългосрочен успех. Разбери какъв е "любовният език" на партньора ти и се опитай да правиш неща в съответствие с него. Никога не действа на принципа "аз срещу нея", а на "ние срещу проблема". Любовта невинаги е лесна и праволинейна, тя е съзнателен избор, който правиш ежедневно. Това може би не са правила в истинския смисъл на думата, но определено са съвети, направили връзката и брака ми успешни."

2. "Честност, винаги. Може да е гадно. Може да е болезнено. Но в дългосрочен план, една лъжа само се задълбочава и накрая проваля връзката. Не се бий нечестно. В реда на нещата е да се раздразниш, но не обиждай. Обидите отравят връзката. Любовта трябва да облагородява живота ти и да го прави по-добър. Ако това не се случва, по-добре да я прекратиш."

3. "Никога не излизай с някого, за когото казваш: "Абе, май става". Ако не си ентусиазиран от връзката, вредиш и на двама ви. Не забравяй и да оставаш насаме с партньора си поне веднъж седмично."

4. "Действам по правилото 80/20 - няма перфектни хора. Възможно е да обичаш около 80% от даден човек, а другите 20% от него да намираш за дразнещи. Прецени дали тези 20% тежат повече от 80%. Ако отговорът е да, по-добре двамата да се разделите. Ако е не, научи се да живееш и приемаш 20%, които не ти харесват чак толкова.

5. "Недей да държиш сметка. Без черни и червени точки, злоба и мнения, които си пазиш, за да ги избълваш по време на кавга. Просто не го прави"

6. "Най-важната ти връзка е със самия себе си. Партньорът ти не трябва да те ограничава, а да разширява възможностите ти. Бъди с човек, който те иска, но не се нуждае от теб. И двамата трябва да имате пълно, удовлетворително съществуване, което е самостоятелно един от друг. Любовта ви един към друг е само черешката на тортата."

7. "Винаги целувай и прегръщай партньора си, когато се видите в края на деня. Уважавай чуждото мнение, дори да не си съгласен с него. Постоянно повтаряй колко много я цениш, включително и физически."

8. "Не казвай безсмислено "Обичам те". Това е просто проява на собствените ти чувства. Вместо това обясни на партньора си какво точно обичаш в него или изброй нещата, които обожаваш да прави.

9. "Не се опитвай да попречиш на партньора ти да ти изневери, особено като му държиш сметка, следиш го или искаш да си в компанията му през цялото време. Тези стратегии не са ефективни и бързо ще го отблъснат. В най-лошия случай жената дори нарочно може да ти изневери."

10. "Приготви се да се развиваш с времето. След 10 години нито ти, нито партньорът ти ще сте същите хора. Приготви се да се влюбваш отново и отново, и отново, докато двамата израствате заедно. Понякога няма да е лесно, но щастието никога не се постига лесно."

Източник: cosmopolitan.bg