Един от най-често срещаните митове за дългосрочните връзки е, че страстта е само в началото на връзката и че е невъзможно "искрата" да бъде запазена през годините.

Какво всъщност е "искрата"? Това е онова усещане за пеперуди в стомаха, електричеството, което минава през теб, когато докоснеш този, когото обичаш, това дълбоко вълнение.

Повечето хора смятат, че тези усещания отшумяват с времето и няма начин да бъдат върнати. Факт е, че с времето вълнението отминава, но искрата винаги може да бъде върната. А и има неща, които можете да направите, за да не я загубите никога.

Как да разберете, че искрата е започнала да угасва?

Всяка дългогодишна връзка преминава през различни фази и проблеми. За да разберете дали искрата във вашата връзка е започнала да угасва, следете за тези знаци:

Няма физическо докосване: Интимността е разликата между приятел и партньор и не винаги означава секс. Хващането за ръце, топлите прегръдки и комплиментите са част от интимността и искрата в една връзка зависи от тях.

Вече не излизате на "срещи": Въпреки забързаното ежедневие, трябва да намирате време да прекарвате време заедно. Ако искате да поддържате искрата или изобщо да не я губите, организирайте си "срещи" редовно. Можете да излизате на вечери, да ходите на кино или просто да прекарвате време заедно вкъщи.

Вече не полагате усилия: Съвсем нормално е външният ви вид да се променя с годините, но не е нормално да не полагате никакви усилия да изглеждате добре.

Независимо дали сте във връзка отскоро и искате да знаете как да запазите искрата, или имате дългогодишна връзка и искате да върнете страстта, вижте съветите на Тони Робинс- писател, треньор, лектор и филантроп, известен със своите книги за самопомощ.

Той предлага 6 начина, които можете да прочетете ТУК