Тази година е истинско предизвикателство за всички празници - от рождените дни до Свети Валентин. Но затворените ресторанти и старанието да си стоим повече вкъщи няма да ни спрат да празнуваме по най-добрия възможен начин с любимия човек. Все пак не бива да забравяме, че празникът на любовта е възможен и по време на пандемия.

Вярно, няма да има вечеря в ресторант, но и холът е уютно и приятно място за празнуване, а подаръците винаги могат да бъдат поръчани по интернет, така че да не разочароваме половинката си.

Когато погледнем от хубавата страна на нещата, всъщност настоящата ситуация може да ни провокира да бъдем малко по-изобретателни и да разпалим въображението си, за да направим този празник още по-приятен. С цел да ви помогнем в това предизвикателство, сме готови с 14 идеи за приятни занимания с любимия човек на 14 февруари.

Закуска в леглото

Свети Валентин е. Неделя е. Какъв по-подходящ момент да се насладите на закуска в леглото. Най-хубавото е, че в този ден можете да започнете деня с любов, смях и шампанско и никой няма да ви съди за това.

Снимка: iStock by Getty Images

Освежаваща разходка

Ако времето го позволи, разбира се, можете да се насладите на освежаваща разходка сред природата или един хубав бой със снежни топки. Понякога, докато се разхождат навън, двойките си общуват и споделят повече, отколкото в ежедневието си, а споделянето и разговорите сближават.

Игрите са силно препоръчителни

Дали ще играете шах, карти, табла, или друга игра, няма значение, важното е да се забавлявате. И не забравяйте виното.

Кино маратон

Изберете няколко филма, които харесват и на двама ви и се насладете на свободното си време, седейки на дивана. Не се съмнявайте, че това е един от перфектните начини да се настроите за романтичната вечер.

Снимка: iStock by Getty Images

Гответе заедно

Вкусната храна е пътят към сърцето. А да приготвите нещо ново и нетрадиционно с половинката си е истинско романтично предизвикателство.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Една релаксираща вана

Спомняте ли си онзи епизод от "Приятели", в който Моника и Чандлър се наслаждават на релаксираща вана в дома си. Последвайте примера им.

Пикник у дома

Когато не можете да отидете на пикник сред природата или на изискан ресторант по случай празника, и не ви се готви нещо специално, спретнете си пикник у дома. Поръчайте пица и бира. Отпуснете се и се наслаждавайте на компанията на човека до вас.

Караоке в хола

За да се позабавлявате заедно с половинката, не е необходимо да сте на шумно парти в клуб или бар. Можете да пренесете парти атмосферата в уюта на собствения си дом на празника, като си устроите караоке парти за двама.

Поръчайте си масаж у дома

Сега това е съвсем възможно. Резервирайте час за домашен масаж. В случай че не желаете друг да ви масажира, оставете се в ръцете на партньора си.

Снимка: iStock by Getty Images

Театърът е винаги добра идея

Театрите са отворени, вярно с намален капацитет, но можете с половинката си да изберете представление, което да посетите  - дали ще бъде романтично или драматично - изборът е ваш.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Слушайте музика заедно

Пуснете си любимите парчета. Музиката винаги помага на настроението и е идеалният начин да поканите романтиката вкъщи.

Рисувайте заедно

Всеки вид изкуство, което споделите на този ден с половинката си, ще ви се отрази одухотворяващо. Опитайте с рисуване с маслени бои. Вижте какво ще се получи. Ако се затруднявате, гледайте видеоуроци по рисуване в YouTube.

Пресъздайте първата си романтична среща

Потопете се в спомените си, за да се върнете към първата си или най-хубавата си среща заедно с любимия човек и я пресъздайте на днешния празник.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Вечната класика: вечеря на свещи и любимото ви вино

14 февруари неслучайно е празникът на виното и любовта. Какво по-хубаво от това да се отдадете на лека романтична вечеря с половинката си, пийвайки от любимото ви вино със специално приготвено преди това плато със сирена и други вкусотии.