Анкета на сайт за запознанства показа, че е най-вероятно хората да започнат да изневеряват, когато навършат 30 години, малко след като сключат брак.

Вижте стила на София >>

Участниците в анкетата на сайта за запознанства на обвързани хора "Ашли Медисън" са отговаряли на въпросите кога са решили да изневерят и на каква възраст са го направили за първи път. Данните показаха, че хората най-често решават да се отклонят от правия път и да започнат връзка на възраст от 30 до 39 години.

Цели 32 % от анкетираните са преживели първата си извънбрачна връзка на тази възраст, а 28 % - на възраст от 19 до 29 години. Следват 40-годишните - 24 %.

При 50-годишните само 9 % имат паралелни връзки, докато при хората от 60 до 69 години процентът е само един.

Средната възраст, на която британците сключват брак, е 31 години. На тази възраст са и хората, които стават членове на сайта за запознанства на обвързани "Ашли Медисън". Някои от тях се записват още след края на медения месец. Мнозина обясняват, че бракът съвсем не е това, което са очаквали. Нещата се променят и когато се появят децата.

"Във връзката вече няма толкова страст и секс и се превръща в ежедневие на семейството като единица. Те казват, че се чувстват изолирани от половинката си, повече като съквартиранти, отколкото като романтични партньори" - обясни Изабела Майз, директор комуникации на сайта.

Почти половината анкетирани жени - 43 %, избират по-възрастен извънбрачен партньор. Това може да означава, че дамите търсят човек с различен опит.

Повечето мъже - 57 %, избират по-млада партньорка, а при 26 % тя е на същата възраст като тях. В анкетата са участвали 2000 души.

Според секс терапевтът д-р Тами Нелсън хората изневеряват заради задълженията и натиска в семейството.

"Очакванията ни могат да доведат до разочарование още на ранен етап. Когато двойките осъзнаят колко голямо предизвикателство е бракът, особено след като се появят децата, те понякога се изненадват как това се отразява на чувствата им един към друг", каза д-р Нелсън, цитиран от БТА - "Повечето хора изневеряват, след като се родят децата, може би защото копнеят за идеалния партньор, или си спомнят какви са били преди да имат деца и отговорности, и една афера им помага да забравят."