Във всяка една връзка има моменти, в които партньорите могат да се усъмнят един в друг. Понякога опасенията са напълно безпочвени и могат само да доведат до смях или леко раздразнение в човека до вас, но друг път знаците са много ясни и категорични. Например, забелязвали ли сте дали вашият партньор поставя телефона си с екрана надолу? Ако е така, това може да е признак, че крие нещо от вас и може би трябва да го попитате какво, казват експертите.

Мелиса Ферари - семеен терапевт от Сидни, подчертава, че този, на пръв поглед, невинен навик всъщност може да е продиктуван от много подмолни причини.

Ако партньорът ви оставя телефона си с екрана надолу след години заедно с вас, то това определено е червен флаг.

А в случай че той или тя постоянно държи телефона си с екрана надолу и с изключен звук, то значи сигурно сте пропуснали още доста знаци за изневяра по време на връзката ви.

Какви могат да бъдат другите знаци? Имайте предвид, че хората са различни и има разлика между изпечените лъжци, които често изневеряват и онези, на които им е за първи път.

При опитните:

- доста по-трудно е да бъдат разкрити, тъй като се се усъвършенствали в изневерите;

- обясняват ви многократно, че бившият им партньор се е чувствал несигурен, а те имат "просто приятели" от противоположния пол;

- веднага започват да се защитават, ако ги попитате къде са прекарали вечерта;

- по едно и също време ще ви кажат колко много ви обичат и веднага след това ще ви предложат да потърсите помощ, тъй като може да съсипете връзката ви с вашата несигурност.

При неопитните:

- ще започнат много по-често да ви казват, че ви обичат, но много по-рядко да го показват;

- при внезапно обзелото ги чувство за вина ще ви купуват неочаквани подаръци;

- може и да ви заведат на хубави места, на почивка и т.н., но общуването ви няма да върви гладко;

- обясняват растящата дистанцираност между вас с прекомерния стрес от работата им;

- много често са замечтани и отнесени.

Други общи знаци за всички хора, които са започнали странична връзка, са, че полагат много по-голяма грижа за външния си вид и много по-рядко искат да правят секс с половинката си, ако изобщо все още им се случва.

Така че телефонът на тих режим и поставен с екрана надолу е само един от знаците, но все пак много показателен за евентуална изневяра от страна на партньора. Едно наскоро проведено проучване доказва, че 56% от хората, които изневеряват, първо и предимно използват телефона си, за да се свържат с човека, с когото изневеряват.

Следват 44%, които използват имейла си с тази цел и 20% от изневеряващите го правят чрез сайтове за запознанства.

11% от изневеряващите пък имат таен телефон.