Tя ще продължи до 5 септември. В нея могат да участват деца на възраст от 6 до 18 години и все още има свободни места за деца, които желаят да посещават клубовете по интереси.

Основната цел на програмата е да предостави дейности и условия за ангажиране по полезен и забавен начин свободното време на децата през лятната ваканция, както и да даде възможност на всички участници с учене чрез преживяване да усвоят различни знания и умения.

Всеки ден от 10 до 11 часа и от 11 до 12 в Комплекса под ръководството на обучени специалисти ще се провеждат безплатни занятия в различни клубове по интереси.

В понеделник децата ще могат да творят в клуб „Забавна работилница” и ще учат тънкостите на изобразителното изкуство в клуб „Малки художници”.

Във вторник ще усвояват различни житейски и социални умения в клуб „Научи ме как“ и ще спортуват в клуб ”Спорт” и клуб „Катерене“.

В сряда под ръководството на професионалисти любителите на танците ще усвояват различни латино танци и български народни хора в клуб „Музика и танци”, а любителите на природата и игрите ще могат да участват в клуб „Природознание и игри на открито”.

В четвъртък в Клуб „Вълшебството на приказката” ще създават и драматизират приказки, а в клуб „Всезнайко“ ще развиват логическа мисъл, като решават занимателни кръстословици, судоку, ще четат книги и ще играят шах.

В петък децата ще творят и създават атрактивни бижута в клуб „Бижу”.

Най-активните малки и големи участници в края на програмата ще получат интересни награди, осигурени от КСУДС.

Запитванията за лятната програма стават на място в Комплекса за социални услуги за деца и семейства на бул. Липник 14 (бившето училище "Христо Смирненски").