Инициативата "Болница за плюшени мечета" има за цел под формата на игра да освободи децата от страха им при преглед, съобщи Бюрото за международни връзки на община Виена. Малките ще водят играчките си на преглед и медицински интервенции.

Днес във Виена за 16-та поредна година отваря врати "Болницата за плюшени мечета", съобщават от БТА. Инициативата е съвместен проект на Медицинския университет във Виена, Австрийската асоциация на студентите, Лекарския съюз и Съюза на фармацевтите в Австрия. Поради големия интерес през последните години, този път болницата за плюшени играчки ще работи не два, а три дни - до сряда в Лекарския съюз във Виена.

Часовете преди обед са запазени за записали се училищни групи, а следобед могат да дойдат всички деца, които искат да доведат на преглед или лечение играчките си.

"Болничният престой" трае около един час и е подходящ за деца между 4 и 8 години, а входът е безплатен. В ролята на доктори за плюшени играчки ще влязат 50 студенти от Медицинския университет на Виена.

В "Болницата за плюшени мечета" децата опознават под формата на игра сложните процеси в едно болнично заведение и по-късно, при истинско посещение в болницата или при лекаря, те могат да се върнат към този положителен опит и да приемат много от това, което се случва там, без страх, твърдят организаторите.