Рамзан Али Шах и жена му Назма, които са съответно на 45 години и на 35 години, твърдят, че момичето е изчезнало от магазин, докато пазарували на 28 март миналата година, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

След като видели снимка на "дъщеря си Ализа" в статия в местния вестник, двойката от Джаунпур, щата Утар Прадеш, посетили момичето, настанено в дом за деца. Но сега те трябва да докажат родствената си връзка чрез ДНК тест.

"Тя е моя дъщеря. Изчезна миналата година и направихме всичко, за да я намерим. Докладвахме в полицията и разпространихме плакати, но никой не ни помогна. Мислехме, че е умряла. Щастието да знаем, че е жива, не може да се опише с думи. Чувствам се благословен, като знам, че можем да си я върнем", каза Рамзан Али Шах.

Той добави, че момичето има психически проблеми и е на 10, а не на 8 години.
Мъжът, който работи за дневна надница от 2,3 евро, събира пари, за да плати за ДНК теста.

През април инспекторът Суреш Ядав патрулирал в района на природен резерват Катарниагат в щата Утар Прадеш, когато случайно се натъкнал на момиченцето в компанията на стадо маймуни. Детето било кръстено "Момичето Маугли" на името на героя от "Книга за джунглата" на Ръдиард Киплинг. Горският служител се опитал да прогони маймуните, но те започнали да му крещят, като към тях се присъединило и детето.