Настолната игра Cluedo (Clue) бе въведена в американската Национална зала на славата на играчките заедно с тренировъчния вариант на бейзболна топка Уифъл и книжния самолет.

От настолната игра Cluedo (Clue), при която играчите трябва да посочат местопрестъплението и оръжието, с което е извършено убийство, ежегодно се продават милиони екземпляри, откакто тя бе патентована от британска двойка през Втората световна война.

"Cluedo (Clue) бе адаптирана за големия екран, появи се в редица телевизионни шоута и книги и е икона на поп културата", заяви Никълъс Рикетс, куратор в музея "Стронг" в Рочестър, в който се помещава

Залата на славата на играчките. Изборът на въвежданите всяка година в Залата играчки се прави по съвет на историци и педагози, като играчките първоначално са номинирани от публиката.

Сред останалите финалисти бяха играта "Риск", количките "Мачбокс", играта "Моето малко пони", опаковките за бонбони ПЕЗ, играчките "Трансформърс", играта на карти "Уно".

Кой е създал първите книжни самолети остава неясно, макар че художникът и изобретател Леонардо да Винчи проектирал летящи машини върху пергамент през 15-и век.

За да попаднат в Залата на славата в музея "Стронг", играчките трябва да са масово разпознаваеми, да стимулират познание, творчество и откривателски дух, да са се радвали на популярност десетилетия или повече, допълват от БТА.