Това съобщи днес директорът Васил Василев. По свое желание спонсор на културния институт, пожелал анонимност, е осигурил коледни подаръци за всички деца, които посетят театралните представления.

Автор на празничната постановка "Коледна приказка" е Милена Мавродинова, която е и постановчик на спектакъла, а премиерните представления са на 14, 15, 18, 21 декември в камерна зала и на 16 декември в големия салон.

С този спектакъл театърът в Плевен поставя началото на съботните си представления, които бяха прекъснати години наред. От януари следващата година в съботния ден театърът в Плевен ще има по две представления - дневно за деца и вечерно за възрастни, обеща директорът.

Василев отбеляза, че през отминаващата година Плевенският театър е реализирал 20 постановки - 10 за възрастни, осем за деца и две на своята детска театрална школа.

Зрителите на театъра само в Плевен са 20 000, а приходите от билети до края на октомври бележат ръст с 28 %, в сравнение със същия период на миналата 2016 година.