Времето си минава и всички ние (рано или късно) порастваме. Но това колко сме възрастни не се определя от годините, които сме навършили, а по-скоро от отношението ни към света и всичко в него. Например - готови ли сте да се откажете от вечер навън с приятели, особено след края на изолацията и отварянето на заведенията от 1 март, за да си останете отново вкъщи да гледате телевизия, да хапнете топла вечеря и да сте сами или само с половинката си?

Ако отговорът е "да", значи можем да ви кажем: "Добре дошла в клуба, госпожо!"

Остаряването си е естествен процес, мили дами, така че колкото по-шеговито и с усмивка гледаме на него, толкова по-добре.

Затова с добро настроение и смеейки се поглеждаме към другите признаци, че се превръщаме във възрастни, дано не и кисели, жени.

Въодушевявате се твърде много, когато чуете за някоя промоция или разпродажба. И се конкурирате с Ленчето от втори вход коя ще види първа най-добрите промоции в близкия хранителен магазин.

Изобщо не познавате модерните артисти и модерното изкуство.

Отдавна сте забравили късите рокли и високите токчета. На тяхно място са удобните кецове, дънки и изтъркана тениска. Мотото ви в облеклото е "Нека е удобно!"

Не понасяте места, на които е шумно - барове, клубове, дискотеки не могат да ви привлекат за нищо на света.

Винаги си носите едно палтенце или жилетка. Не се знае кога ще ви се прииска да се наметнете.

Вече запалено се занимавате с градинарство. Можете да се похвалите с отгледани от вас домати, ягоди, картофи, магданоз и цветя, разбира се, трябва да има и цветя.

Снимка: iStock by Getty Images

Най-голямото ви развлечение е да отидете до хранителния магазин. Толкова е вълнуващо!

Чувате някакви думи като "емоджи, Инстаграм, TikTok", но нямате ни най-малка представа какво означават тези неща.

Събитията, на които присъствате, вече не са партита за рождени дни, момински партита, петък вечер с приятелки, а сватбата на Лили, среща с братовчедка ви, която се развежда, кръщене на детето на приятелско семейство, годишнина от сватбата на Любо и Мария.

Децата ви казват "лельо" или "мамче". Ако малки деца се обръщат така към вас, не е много приятно, но когато тийнеджъри започнат да ви казват "мамче", нещата наистина са станали сериозни.

Осъзнавате, че родителите ви са били прави за много неща. За това как е трябвало да пестите пари, как да възпитавате децата си, каква професия е трябвало да изберете и т.н.

Не излизате, ако навън вали дъжд или сняг. Или поне ако не е наложително. Кафе в дъждовна събота сутрин с приятелки вече не ви звучи толкова примамливо.

Уикендът вече не е за изтрезняване и наспиване заради тежката петък вечер, която сте прекарали с приятели навън. Вече имате много други задължения - да станете рано, за да пуснете пералня, сушилня, миялна, да направите закуска за децата, да се погрижите да си напишат домашните и, ако успеете да намерите време, да изгледате един хубав романтичен филм. Задължително е да е романтичен или смешен. Всичко друго ви натоварва.

Изпитвате болки в кръста, краката, главата и къде ли още не.

Никакви непланирани пътувания и висене по летищата. Преди години може да сте си купували най-евтините билети до мечтаната дестинация, дори да е трябвало да смените 2 или 3 самолета, за да стигнете до там. Сега обаче това ви се струва много натоварващо. Избирате директен полет, макар и по-скъп и предпочитате да спите в самолета през цялото време.

Както казахме вече "Добре дошли в клуба на възрастните госпожи!" или пък на "улегналите жени, които ценят времето си".