Ах, колко обичам Нова година! Помня как с моите приятелки планирахме къде да прекрараме новогодишната нощ поне 6 месеца предварително. Всеки детайл беше старателно обмислен - къде, с кого, косата, а и роклята... В следващите 6 месеца се възстановявахме от тежкия купон и така, докато не стане време за нови планове.

Сега всичко това ми се струва безкрайно далечно. Понякога дори не мога да повярвам колко свободно време съм имала. Ех, времена. Но да се върнем на темата за Нова Година. В компанията на деца това си става една съвсем различна история. Шумът от музиката е заменен с детска глъч, а танците на последните хитове - с патешкия танц, който признавам си танцувам с не по-малък ентусиазъм.

Организацията на Нова Година с деца също се случва по-различно. При нас обикновено става в последната минута и до голяма степен всичко е въпрос на стискане на палци. След като вече имаш деца е съвсем логично да се събираш с други семейства с деца. Никой друг не би бил в състояние да разбере защо ти се доспива в 21:00 часа или как така ще пропуснеш отброяването до полунощ, приспивайки малко дете, което напук е решило "да ти прави мръсно". И все пак, децата съвсем не са пречка за доброто посрещане на новата година.

Снимка: dir.bg

Ключът основно се крие в избора на място. И тук, както с всичко друго, се съобразяваме най-вече с това, че сме с деца. Разбирате, че няма как да запазим места в пиано бар, където малчуганите да се държат като маймунки, избягали от зоопарка и държани поне 15 години в клетка. Мястото трябва да е възможно най-обезопасено, да няма какво да се счупи и да могат децата да си играят на воля, без да притесняват някого. Ето защо в празничния новогодишен влог ви давам идеи как да прекарате празничната вечер забавно, с деца и нека не ви изненадвам, но за най-сигурно - вкъщи.

Снимка: Павлин Даскалов

Нашата отработена схема се оказва доста сполучлива в последните години. Ето как става. Пазаруването е грижа на татковците, които стриктно изпълняват дадените от нас поръчки, а после имат грижата да се занимават с децата докато ние, дамите, приготвяме вечерята на по чаша вино. Дали татковците гледат децата или обратното е малко спорно, разбира се.

И след като все пак става дума за купон, забавлението не е за подценяване.

Снимка: dir.bg

Всяка година измисляме различни игри, в които родители играят заедно с децата и така създаваме неповторими спомени. Няма да сгрешите ако се запасите с малко празнични маски, шапки, коронки, декоративни очила, перуки и каквото друго ви хрумне. Направете си щури и забавни снимки. Смехът е гарантиран както за децата, така и за родителите. Във видото ще видите и още интересни идеи, с които да омагьосате гостите и децата си. Ще ви покажем и как да "спукате" часовникът, който не само отбраява времето до Нова година, но и раздава подаръци на всеки кръгъл час.

Снимка: dir.bg

И все пак, децата понякога са непредвидими и ние като родители имаме нужда от малко магия, за да поддържаме приятната атмосфера. Животоспасяващо условие за този ден е следобедният сън, любими играчки под ръка и голяяямо търпение. Вземете доброто си настроение и не оставяйте дребните детайли да го развалят. Сигурна съм, че най-важни ще останат спомените от приятната вечер, които ще карат лицето ви да грейва всеки път, щом се върнете към тях. Щастлива Нова Година!

*FAB Mama е авторска копродукция на влогъра Цвета Евтимова и dir.bg. Всички авторски права са запазени. Очаквайте всеки понеделник епизод от поредицата.