Боядисването на яйца винаги е било любим ритуал за мен, много преди да се появят децата, с които стана още по-забавно. Сега Илиан ми се смее, че аз се вълнувам повече от малките. Да, най-вероятно е прав, но това хич не ми пречи да продължавам да чакам с нетърпение седмицата преди Великден.

За да е честно за всички, с децата се снабдяваме с необходимото огрооомно количество яйца, половината от които се потрошават още преди да съм ги сложила в тенджерата. Важно е да има абсолютно еднакъв брой яйца за всички, защото иначе настава Армагедон в кухнята. Друго задължително условие вкъщи е децата да са на известно разстояние един то друг, за да си осигурим мирна и спокойна работна среда. С други думи - добре е да са на повече от ръка разстояние, че иначе боята отива по носовете и бузите. А да! И задължително им раздавам абсолютно еднакви по вид и количество материали за работа. Така, за всеки случай! От опит ви го казвам.

Снимка: dir.bg

И така, сега вече сме напълно готови за работа. Тук е моментът да споделя, че в моето семейство си имаме неофициално състезание за най-шарени и оригинални яйца. Може пък тази година да не загубя от баба... за пети пореден път... Но в моя защита ще кажа, че баба е много креативна. Тази година обаче аз ще дам всичко от себе си, за да грабна козуначената награда с няколко много оригинални идеи за боядисване на яйца.

Снимка: dir.bg

В днешното видео ще ви покажа как изглеждат моите "луксозни яйца", как можете да имате изключително оригинално яйце без боядисване само за 3 секунди и какво е другото предназначение на пяната за бръснене. Стискайте палци да ми се получат. А ако баба ме бие и този път, догодина видеото с яйца ще е от нея.

Снимка: dir.bg

Весели празници, приятели!