Какво си представяте, когато чуете "лято"? Море, плажове, пътешествия, планината, поточета и гъсти гори? Цветни рокли, ризи с къси ръкави и босите крачета на децата, които тичат весело във всички посоки?

Освен всички тези неща, които са си истинска храна за душата, трябва да се погрижим и за храната за стомаха. Определено лятото върви с лимонада и сладолед за децата и чаша студено бяло вино, хубава бира или свежа мента за възрастните. Но понеже не можем да караме само на течности, добре е да заложим и добрия стар грил, на който всичко става тооолкова вкусно.

Всеки родител може да се подпише с две ръце, че най-неангажиращото и лежерно лятно занимание е да се събере с други родители с деца, така че всички да са доволни и за всеки да има приятна компания. Не е нужно да ви убеждаваме колко бързо огладняват децата, докато тичат напред-назад, увлечени в игри. И колкото и всеки да има собствен вкус и предпочитания по отношение на храненето, има нещо, което почти всички обожават и то е приготвено на грил. Мястото, от което можете да набавите всичко само с едно ходене, е Lidl.

И понеже сме на немска вълна, ще се възползвам от един цитат на Фридрих Шилер: "Човекът е напълно човек, само когато играе."

Така че нека превърнем и приготвянето на храната в забавен момент за малчуганите. Не е нужно да обясняваме колко взискателни са децата по отношение на външния вид на храната, затова трябва да намерите правилния начин да ги заинтригувате. Представяме ви няколко варианта, на които и най-претенциозните няма да устоят.

Карначето е един чудесен продукт, който може да използвате за различни "картини" в чиния. Формата му позволява да го представите като охлювче или бръмбар. Може да използвате разнообразни зеленчуци, за да го декорирате - лента чушка за тялото на охлюва или парченца моркови за крака и пипалца на бръмбара. Ако пък го поставите в центъра на чинията и наредите около него нарязана на дълго краставица и жълта чушка - става чудесно слънце, а дори може да извикате вашия малък помощник да подреди чинията, така ще се чувства още по-удовлетворен.

Кебапчетата от Lidl са следващият много благодатен продукт, който можете да използвате. На първо място са много вкусни, а след това са чудесни за да създадете забавни фигури - например можете да използвате 3-4 кебапчета, за да направите къщичка, като нарисувате покривчето с кетчуп, няколко краставички на ленти за ограда ще допринесат за многообразието на чинията. От кебапчетата могат да станат и чудесни стоножки - използвайте дължината на кебапчето и направете крачетата от краставица, морков или чушка, а може и от трите. Не забравяйте, че голяма част от децата обичат симетрията, така че е добре да се съобразите с тях и да ги подредите по цвят.

Изобщо ако развихрите въображението си, ще ви се отвори и апетит.