Играта с конструктор обединява толкова много умения и помага на децата да развият цял набор от нови. Тя прави по-пълноценно времето с вашето дете, тъй като се забавлявате заедно, докато то придобива нови и важни умения, свързани с използване на различни форми, мисъл и създаване на нещо ново. Този тип игра е организирана и фокусирана върху цел. Децата се учат, като изследват взаимодействието между техните идеи и реалния свят и експериментират с това как тези парчета пъзел се вписват заедно. Advertisement

Най-ценното при играта с конструктор е, че децата правят нещо умишлено и креативно. Тези игри са много повече от упражнение за двигателни умения за балансиране на блокове. В ранна детска възраст конструкторите имат важна роля в детското развитие, позволявайки на децата да изследват формите, размерите и симетрията в тяхната конструкция. Те придобиват умения за решаване на проблеми, както и се научават пред тях да има идея, която трябва да реализират в реалния живот, проектирайки своя собствена игра.

Играта с малък свят им позволява да създават герои и вселени в своята игра. Конструктивната игра също така развива грубата и фината моторика на децата. Когато играят с конструктори, те изграждат увереност, докато контролират собствената си среда.

Предлагаме ви 10 забавни игри с конструктори, които със сигурност вашето дете ще хареса, а когато мама участва в тях, забавлението е още по-голямо:

Конструктор кухня

Market.dir.bg

Купи купиКухните са едни от най-харесваните игри от децата, а когато сами си ги сглобят, е още по-забавно. Комплектът съдържа 116 части, сред които хранителни продукти, прибори и посуда за хранене. Към него има и стикери, с които детето може да си украси кухнята само.

Детски конструктор Мотоциклет с кош

Market.dir.bg
 

Купи Конструкторите са сред най-популярните игри за децата и можете да намерите подходящ вариант за всяка една възраст. Този конструктор се препоръчва за деца над 6 години. Частите му са лесни за сглобяване, а разнообразието от форми и цветове позволява на детето да използва въображението си. Колекцията "Girl's Dream" е много интересна и към нея може да добавяте още различни варианти, с които детето да строи своя нов малък свят.

Star Wars Детски конструктор

Market.dir.bg

Купи Играта с конструктор помага на децата да развиват непрекъснато нови умения като креативност, въображение и фини двигателни умения. Реденето на кубчета и блокчета подобрява и усещането за разстояния, позиция в пространството и подобрява ориентацията, както и фината моторика на детето. LEGO конструкторите са сред любимите за децата. Комплектът включва 464 LEGO елемента.

Детски конструктор със стикери Ферма Deluxe

Market.dir.bg

Купи Разнообразието от конструктори е наистина голямо. Децата обичат да правят собствени ферми и всяка една такава игра ще им бъде интересна. Стикерите се залепват за частите, за да се образуват различни картинки при сглобяването им. Продуктът дава възможност чрез подреждане и сглобяване детето да получи различни фигури. Той е направен от висококачествени безвредни материали. Походящ е за деца над 1 година. 

Детски конструктор със стикери

Market.dir.bg

Купи Конструктивната игра е ценна сама по себе си, независимо от възрастта или етапа на развитие на детето. Това е така, защото позволява на децата просто да бъдат деца - нещо, което трябва да насърчаваме възможно най-дълго. Комплектът включва: 56 цветни части в 4 размера, 2 листа стикери и книжка с инструкции.

Lego Детски конструктор Катамаран

Market.dir.bg

Купи В игрите с конструктори няма правилно или грешно направено - децата имат пълна свобода да творят, без да се страхуват от провал или грешка. Развиват многостранното мислене, математическите си умения и обогатяват гледната си точка. Децата играли в предучилищна възраст с конструктори са по-добри в решаването на задачи. Комплектът е подходящ за деца над 8 години и включва 404 LEGO елемента в син и зелен цвят.

Детски конструктор Сладък Дом 

Market.dir.bg
 

Купи Продуктът дава възможност чрез подреждане и сглобяване детето да направи голяма къща с маса и 2 стола. Комплектът включва 384 големи цветни части с размер 20 х 10 х 7.5 см. Конструкторът е изработен от висококачествена безопасна пластмаса. Играейки с него детето ще развие креативното мислене, въображението и сръчността си.

Детски конструктор със стикери Космос Deluxe

Market.dir.bg
 

Купи Броенето, комбинирането и сортирането на блокчета по размер и цвят подобрява мисленето на децата е развива умения в алгебрата. Заради симетрията, чувството за баланс, правите линии и конструкциите, подредени така че да не се срутят, те са развили подсъзнателни умения и в геометрията. Конструкторът е опакован в дървен куфар с дръжка, за лесно пренасяне и съхранение.

Детски конструктор Блестящ спа комплекс

Market.dir.bg


Купи Когато децата играят заедно с конструктор, те развиват речевите си умения. Докато играят в група, децата се учат да обясняват идеите си и се опитват да опишат какво са направили. Тези интензивни разговори помежду им подобряват техните езикови способности. По време на игра те се научават да изчакват реда си, да се изслушват, да споделят идеи. Комплектът включва 694 LEGO елемента и е подходящ за деца над 7 години. 

Детски конструктор със стикери Динозаври 

Market.dir.bg

Купи Тъй като конструктивната игра е толкова ключова за развитието на детето, тя не трябва да се ограничава само до вашите вътрешни условия. Децата трябва да си играят с връзката между техните идеи и реалния свят във всякакви различни среди. Освен играта вкъщи, позволявайте на детето да играе и навън, въпреки трудността от събирането на многото части на конструктора. Така ще добавите повече фантастични елементи към играта на детето и неговото въображение ще се развихри повече. 

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Market.dir.bg