Децата вероятно отново ще се приберат с повече бонбони, отколкото здравословни храни, след обиколката на съседите на Хелоуин, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на резултатите от анкета как американците планират да отбележат деня.

Плановете на американците за Хелоуин са различни - да правят тиквени фенери, да гледат страшни филми. Някои дори ще маскират кучетата и котките си като таласъми или Спайдърмен. Такива са резултатите от анкетата на Асошиейтед прес и Националния център за изследване на общественото мнение, съобщава БТА.

Повечето американци мислят, че не е безопасно децата да обикалят домовете сами, а една трета - че дори е много опасно. Затова малчуганите обикновено се движат на огромни групи и не си тръгват, докато не ги почерпят. Привличат ги не само бонбоните, а и украсата със зомбита и скелети.

Не всички хора обаче се подготвят да черпят децата - само около 40 процента са планирали да го направят. От тях приготвилите здравословни храни са само 7 процента.

Много американци, повечето с деца до 13 години, мислят да ги маскират и да ги заведат да обикалят домовете на съседите. Около четвърт от възрастните ще облекат костюми. При хората с деца те са една трета.

При хората над 60 години ентусиазмът да прекарат вечерта, облечени като Дракула, намалява. За разлика от тях почти половината от младите - до 30 години, го правят. Те много по-често украсяват и домовете си.

В анкетата са участвали 1075 души.