Над 150 меки възглавници, специални листове за рисуване и цветни моливи ще направят интересно и приятно слушането на арфа, флейта и пиано на 16-ти декември, маримба, тъпан и барабани на 23-ти декември и два рояла на 30-ти декември. Настанени удобно на възглавници, децата могат да рисуват, могат да танцуват, могат дори да се докоснат до музикалните инструменти. По време на събитията всички присъстващи семейства ще могат да се включат и в инициативата на соковете Prisun за събирането на най-голямата усмивка на света. Фотографи ще заснемат желаещите да се включат в кампанията „Подари усмивка на България”, а техните усмивки ще бъдат показани на видеоекраните на мола.

Музикалната програма е разнообразна и ще включва произведения на Моцарт, Доницети, Бизе, Вивалди, Бах, Брамс, Дебюси, Дворжак, Рахманинов, Петко Стайнов и Добри Палиев.

Почитателите на класическата музика ще могат да се насладят напълно безплатно на празничните „Концерти на възглавници”, началният час на всеки концерт е 11 часа.