В навечерието на коледните празници думата благотворителност присъства неизменно в ежедневието ни, но когато е свързана с подпомагането на деца, докосва сърцата ни по различен начин. И когато желанието да помогнеш идва от деца за деца, то тогава приливът на положителна енергия и сила, ни завладява във възможно най-висока степен.

Точно така се чувстват и децата от четвърти и пети клас на "Англо-американското училище в София". Заедно със своята учителка по изобразително изкуство, г-жа Марианджели Анастасова, те организират изложба със свои произведения, за да подпомогнат Фондация "Прегърни ме".

Под наслов "Душата на тревата" децата ще изложат картините си в периода 28.11. до 12.12. в емблематичната "Сан Стефано Плаза" (ул. "Сан Стефано", срещу  БНТ), техен куратор ще бъде г-жа Анастасова, а крайната цел ще бъде събирането на дарения за талантливите млади български деца на Фондация "Прегърни ме". Всички те рисуват и творят под непрестанните грижи на своите учители и педагози, но за да напредват и успяват още повече, малките петокласници, заедно със своите по-големи съученици, ще предоставят всички набрани средства и материали на бъдещите художници.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 28.11. (сряда) от 18.00 часа. На него ще присъстват всички ученици на "Англо-американското училище" в София, техните учители, директори, както и представители на фондацията.

"Заставам пред вас в качеството си на родител и ви уверявам, че желанието за промяна, за развитие, за успех, води напред нашето бъдеще - децата. Благодарна съм, че съм част от тази изложба и се гордея с моите ученици"  -заяви г-жа Анастасова.

"Душата на тревата" ще може да бъде видя в над 20 картини, истински произведения на изкуството.  Насладете им се, защото всяко дете го заслужава!

За дарения: www.pregarnime.org/bg_BG/index/donate