Какво е йога?

Йога е набор от физически, умствени и духовни упражнения, произхождащи от древна Индия. Основните им цели са да поддържат тялото здраво, да помогнат на практикуващия да постигне блаженство и да забавят стареенето. Практикуване на йога намалява стреса, стимулира имунната система, подобрява кръвообращението, поддържа здрави яйчниците, матката и всички вътрешни органи, регулира хормоналната хомеостаза, забавя появата на остеопороза.

Снимка: Feia

Йога и бременност

Бременността или периодът преди нея са идеални периоди за започване на йога. За практикувате йога ще ви трябват удобни широки дрехи и килим/подложка, за да практикувате игра.

Съвет: Започнете с практикуване на йога два пъти седмично, в удобно на вас и от където ви е удобно.

Какво ще намерите в секция Йога във Feia Бременност?

  • Авторска йога - програма за бременни, която е подходяща за всяка една жена, дори да не е чувала за йога или практикувала до сега.
  • Йога съчетания, подходящи за всеки период от бременността.
  • Подробно въведение и основни съвети по време на практикуване, които ще са ви от полза докато отдавате това време за връзка с тялото ви и детето, което расте във вас.
  • Видео и текстови инструкции за всяко съчетание
  • Шавасана

Какво от класическата йога не се практикува по време на бременност?

По време на бременността не се правят дихателни упражнения със задържане на дъха или често дишане, стойки на глава, пози с продължително лежане по корем, т.н. както и пози за напреднали, които изискват прекомерно усилие.

Изтеглете безплатно мобилно приложение Feia Бременност от тук и намерете още много полезни функции и информация за една спокойна бременност.

С подкрепата на: Feia