Само две седмици делят моделът от кориците на VOGUE и телевизионна водеща Нора Шопова от преломния момент в живота на всяка жена - да се срещне с бебето, което е носила девет месеца в своята утроба. 

Чуйте поредния епизод на подкаста на Dir.bg "Гласът на Мaма", където пред Юлия Владимирова и Криси Димитрова Нора споделя за своите страхове, начинът, по който ги е преодоляла и какви грижи полага за себе си през първите, но и през последните месеци от бременността. 

"Притеснявах се много от естественото раждане, даже обмислях секцио поради тази причина. Но след няколко прочетени книги, консултации, онлайн семинари, разбрах, че няма нищо по-хубаво от естественото раждане, така че очаквам момента с желание"

Кои са най-честите въпроси, които си задава Нора Шопова и към кого се обръща, за да потърси отговор?

Нора Шопова, Криси и Юлия

Снимка: Личен архив

"Отговорът на този въпрос е много комплексен. Аз съм от хората, които обичат да събират информация, за да могат да вземат правилното решение. Разбира се, първо се обръщам към приятелки, които са родили и са горе-долу в моето състояние, след това преминавам към семинари и онлайн групи, които са свързани в дами с моето състояние, чета книги. Но най-важните от всички са лекарите" 

Нора Шопова споделя също така защо държи да изминава поне по седем километра на ден, за да се чувства във форма докато е бременна и защо хранителният режим е важен за нея и по време на напреднала бременност. 

"Истината е, че явно си имам комплекс от работата ми като модел, защото продължавам да се храня супер здравословно, да приемам специални протеини за бременни, спортувам всеки ден и почивам само всеки шести ден. Въпреки това качвам доста сериозно и бързо килограми, вече съм качила 15 кг. Знам, че стандартно повечето жени качват между 9 и 12 кг, но най-важното е бебето е да бъде здраво. Анатомията на всеки човек е различна и в крайна сметка с воля и желание, когато имаме малък и здрав човек, всичко е поправимо"

 

Лого: Траяна Генчева