Витамините и минералите са важни за здравословния растеж и развитие на децата. Децата, които се хранят балансирано, обикновено не се нуждаят от постоянен прием на витаминни или минерални добавки. Но ако ги приемат за укрепване на имунитета за определен период от време, със сигурност няма да им навредят. Има обаче някои деца, които са изложени на риск от дефицит и те се нуждаят от прием на допълнителни витамини и минерали.Advertisement

Това се отнася за деца, които нямат апетит, пият много подсладени напитки, боледуват много и приемат често лекарства или имат хронични заболявания. Към тази група можем да прибавим и децата, които следват вегетарианска или веганска диета. Желателно е те да приемат добавка с витамин В12, тъй като той се съдържа само в храни от животински произход.

Според Американската академия по педиатрия повечето деца не получават достатъчно желязо и калций от храната, която приемат. Желязото помага за изграждането на мускули и е необходимо за производството на червени кръвни клетки. Признаците за ниски нива на желязо включват липса на енергия, нервност и повишени инфекции. Калцият е необходим за растеж на здрави кости. Липсата на калций може да доведе до слаб растеж и остеопороза по-късно в живота.

Други тревожни дефицити на витамини са витамин D, витамин А и витамините от група В. Витамин D контролира усвояването на калций и подпомага развитието на костите и зъбите. Витамините от група B помагат за метаболизма и енергията. Витамин А е важен за нормалния растеж и подпомага здравата кожа и очи, имунитета и възстановяването на тъканите и костите.

Днес ще ви разкажем за най-полезните детски хранителни добавки, които ще поддържат имунната система на детето ви силна и ще му помогнат да си набавя необходимото количество витамини и минерали.

Желязо за Деца

Market.dir.bg

Купи Този продукт е специално разработена формула за деца, която доставя на техния организъм оптималните количества желязо на ден. Тази хранителна добавка се грижи за поддържането на нормалните нива на хемоглобин и червени кръвни телца и предотвратява развитието на анемия.

Витамин В-Комплекс + С за деца

Market.dir.bg

Купи Тази хранителна добавка за деца се грижи за тяхната здрава нервна и имунна система. Тя е под формата на сублингвални таблетки, които се поставят под езика на детето до пълното им разтваряне и действат в пъти по-бързо от останалите традиционни таблетки витамини.

Промо пакет пробиотик и мултивитамини за деца

Market.dir.bg

Купи Мултивитамините осигуряват всички необходими витамини и минерали за подхранване на организма, а пробиотикът допринася за нормалното функциониране на имунната система и стомашно-чревния тракт.

Самбукус нигра сироп с черен бъз и витамин С

Market.dir.bg

Купи Сиропът Нигра допринася за нормалната функция на дихателната и имунната системи, както и за поддържането на нормалните защитни сили на организма. Витамин C помага за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовата системи.

Магнезий за деца

Market.dir.bg

Купи Магнезият помага за нормалното функциониране на организма и детската нервна система. Опаковката съдържа 60 дъвчащи таблетки с приятен вкус на дъвка.

Nature"s Way Kids Growing Bones & Muscles

Market.dir.bg

Купи Тези желирани таблетки помагат за нормалното функциониране на костната и мускулната системи при децата. Приема се по 1 желирана таблетка дневно.

Витамини С + D - формула за деца

Market.dir.bg

Купи Обогатяването на диетата с витамини, чрез перорални добавки може да бъде от полза за децата и да допълни техните общи нужди. Приемът на витамини C+D3, ще им осигури укрепване на костите и мускулите, и изграждане на скелета, правилно усвояване на калция и желязото и добре работеща имунна система.

Vegavero Пробиотици за деца

Market.dir.bg

Купи Пробиотикът Flora Care Junior допринася за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт и чревната микрофлора. Осигурява оптимална защита за детската чревна флора и е в удобна за прием форма, за да не създава дискомфорт у малчуганите при употреба.

Омега-3 за деца + Витамин D3

Market.dir.bg

Купи Сиропът помага за поддържане нормалното състояние на костите и когнитивната функция при децата. Приема се по 1 лъжичка (5 мл) веднъж дневно.

Витамин D3 за деца

Market.dir.bg

Купи Тези дъвчащи таблетки подпомагат за нормалното състояние на костите и зъбите, както и нормалната абсорбация на калция и фосфора. Препоръчва се по 1 дъвчаща таблетка дневно за деца над 3 години.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Снимка: market.dir.bg