За никого не е тайна, че децата са пълни с енергия. И често се случва така, че ние, възрастните, трудно поддържаме високото темпо. Аз чистосърдечно си признавам, докато не се роди Алекс, не осъзнавах какво означава това на практика. Съвсем сериозно, едва на 2-3 годишна възраст синът ми можеше да се сравни само с побесняла антилопа, преяла с шоколад.

Аз пък, след 2 години липса на сън, очевидно нямах физическата възможност да се причислявам към каквито и да било бегачи. Така започнах да търся различни възможности, които да задоволят детските нужди през деня, за да си легне синът ми в нормално време и преди да е срутил апартамента.

Разбира се, първото и най-логично решение са ежедневни разходки навън, за да могат децата да тичат и беснеят на воля. Това обаче, както знаем, не винаги е възможно. Понякога вали, гърми и трещи, а тогава просто няма как да излезем. Затова в днешното видео ще ви дам интересни идеи за спортни занимания с децата вкъщи.

Снимка: личен архив

Специалистите препоръчват малчуганите да получават дневно най-малко 30 минути физическа активност под ръководството на възрастни и поне 60 минути неструктурирана свободна игра. И все пак е важно да знаем какви възможности имат най-малките деца и кои занимания биха били най-полезни за тях.

Снимка: личен архив

В днешния епизод, с помощта на бебето Илиана, ще ви покажем именно такива забавни упражнения, които развиват координацията и двигателните умения на децата в най-ранна възраст. Освен това ще чуем мнението на новите ни малки консултанти - Алекс и Вики. Приятно гледане!

* "Fab Mama" е авторска копродукция на блогъра Цвета Евтимова и dir.bg. Всички авторски права са запазени.