Има един вид универсална обувка, която върви на всякакви дрехи, която е едновременно непретенциозна и впечатляваща, която става както за разходка в парка, така и за неочакван коктейл с приятелки. Вероятно тя е и единственият вид обувка, който може да се носи през три сезона, включително лятото. А може би даже четири, защото някои хора я носят и през зимата (ние не препоръчваме).

Не става дума за обувката вид "пантофка", която винаги е малко по-претенциозна от очакваното. Нито за маратонката, която пък е малко по-спортна, отколкото е подходящо, ако имаме бизнес срещи из града. Нито за вечния сандал, който си е преобладаващо летен.

Става дума за кецовете, които в класическия си вид, са абсолютно задължителната, така да се каже "ултимативна", обувка за всяка градска жена.

Кецовете са подходящи практически за всички атмосферни условия, за какви ли не часови зони, за всякакъв вид градско-селски туризъм, за бизнес и ежедневни срещи, за лежерните мигове, но и за стресиращите забързани моменти. Единствено за плаж не стават. Наистина не стават, момичета - ще пукнете от жега с тях и това не е яко.

А иначе независимо дали са високи или ниски, с платфома или не, с цвят на избеляла мушама или в предизвикателно жълто/розово/лилаво, черни или бели, с изрисувани лисички върху тях или от естествена кожа - кецовете са ни любими, защото не само са страхотно удобни бързоходки, ами и защото винаги ни помагат да изразим себе си по хиляда начина и в милион ситуации.

Ето няколко готини визии на кецове Convese, съчетани с дрехи и аксесоари от магазините на Collective:

Снимки: Сирма Маркова за #URBN.dir.bg

Визия 1: Минималистката

Няма нищо по-секси от гол, добре загорял летен крак, който завършва с висока затворена обувка. В случая това са класически високи кецове Conversе от бяла естествена кожа. Те седят изключително стабилно, като гуменият преден участък е подсилен. Също така подсилена е и петата, а подметката е нехлъзгаща се - в случай, че завали или се наложи да се направи кратка извънградска разходка по стръмни места.

Минималистичният прочит на тази визия се подсилва от класическа бяла риза (нещо, което е задължително да имате в летния си гардероб!), шорти и рипсена блуза по тялото. Всички аксесоари, включително слънчевите очила, са от Collective.

Снимки: Сирма Маркова за #URBN.dir.bg

Визия 2: Фешънистът

Костюм с кецове? Няма проблеми, особено ако са бели, ниско изрязани, имат дебела подметка и се отличават с онзи готин кант, издаващ оригиналния Converse.

В тази визия на авангардната градска жена, наблюдавате сполучлива комбинация между костюм със свободен силует и универсални кецове.

Костюмът е от две части - панталон и риза, всяка от които е от сатенирана материя. Принтът е на вертикално райе, което прави този модел подходящ за всякакви фигури.

Както костюмът, така и слънчевите очила, могат да се намерят в Collective.

Снимки: Сирма Маркова за #URBN.dir.bg

Визия 3: Малко практичност за градската принцеса

Практична и симпатична: вероятно по този начин иска да бъде възприемана всяка градска принцеса, когато трябва да свърши куп неща в града.

Без да изневерява на елегантната си същност, тя може да заложи на кецове Converse с вълнисто (scallop) изрязване. В случая моделът е от велур и е издържан в приятно, лятно люляково лилаво.

Всъщност цялата визия се върти около пастелните тонове. Панталонът е в нежно бежово, с ръб, и има типично класическо излъчване. Към него с лекота може да се комбинира бяла тениска или блуза. За отгоре е подходяща парка в тъмно синьо.

Тениската, връхната дреха, панталонът и обувките могат да се намерят в магазините на Collective.