Всяка жена трябва да има в гардероба си няколко основни неща - емблематична малка черна рокля, чифт удобни дънки, които стоят перфектно, класически блейзър, няколко семпли тениски в неутрални цветове, кожено яке, красиво палто, качествени чанта и обувки. Инвестицията в този капсулен гардероб е ключът към това да изглеждате стилни. Тези основи ще ви помогнат да създадете всяка една визия, било то за официален повод или в ежедневието. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат винаги да сте облечени стилно:

Уверете се, че дрехите ви стоят перфектно

Панталоните, които се влачат по земята, и роклите, които се събират неудобно, няма да ви накарат да се чувствате стилни. Ако вашият капсулен гардероб ви пасва добре, можете да започнете да съчетавате различни артикули по начин, който ви се струва модерен, а не небрежен. Винаги избирайте дрехи по мярка.

Снимка: iStock by Getty Images

Научете се да балансирате

Балансирането означава стилизиране на вашите тоалети, за да създадете цялостна естетическа хармония. Носете дрехи, които пасват на формата на тялото ви. Когато искате да си облечете по-широки дрехи или дрехи с необичайни форми, направете го моден момент, като запазите останалата част от визията вталена. Например, опитайте да съчетаете блуза по тялото с широки дънки или блуза с бухнали ръкави и панталон с прави крачоли.

Намерете своя личен стил

Постигането на характерен стил може да отнеме години. Отделете време да си поиграете с цветовете и формите, за да намерите това, което изглежда страхотно на вашето уникално тяло. Така ще разберете кои дрехи ви стоят наистина добре и ще избирате по-лесно вашите модни находки.

Снимка: iStock by Getty Images

Научете се да пазарувате

Да се ​​научите как да пазарувате точно това, което искате, ще ви помогне да избегнете пълненето на гардероба ви с вещи, които никога не носите. Когато гардеробът ви се състои от неща, които харесвате, стилизирането на тоалет ще стане вашата втора природа.

Обърнете внимание на колана

Добавянето на колан към визията ви е един от най-лесните начини да направите всеки тоалет да изглежда по-стилно. Освен това е страхотен трик за балансиране на външен вид, който иначе може да не стои добре - като дълъг пуловер и вълниста миди пола.

Снимка: iStock by Getty Images

Експериментирайте с цветовете

Ако се притеснявате да добавите цвят към визията си, започнете само с едно цветно парче и запазете останалата част от визията си неутрална. Когато започнете да се чувствате по-комфортно в цветни дрехи, ще научите кои цветови комбинации отговарят на вашия стил.

Смесвайте модели и текстури

Дните на съчетаване на чантата с обувките отминаха. Сблъскващи се текстури и щампи правят визията смела и модерна. Започнете с малко с неутрални шарки като ивици и непретенциозни текстури като кожа и плетива, добавяйки пайети и пейсли в малки количества (като шал), докато разберете кое е най-подходящо за вас.

Снимка: iStock by Getty Images

Материалът е предоставен от Trendo.bg!