Не е необходимо да харчите цяло състояние, за да изглеждате стилни. Може да постигнете този ефект, без да се налага да правите много промени в гардероба си. Ключът към това да изглеждате, сякаш сте похарчили цяло състояние, е да пазарувате разумно. С правилното съчетаване на дрехи напълно можете да трансформирате външния си вид. За целта трябва да следвате няколко лесни съвети:

1. Избирайте качествени материи

Снимки: Trendo.bg

Коприната и кашмирът са едни от най-нежните и приятни материи, на които можете да се спрете и няма да сбъркате. Кашмирът се поддържа малко по-трудо, тъй като е желателно да се пере на ръка или на химическо чистене, но може да издържа много по-дълго от синтетичните материи.

2. Носете тъмен деним

Снимки: Trendo.bg

Тъмният деним излъчва стил, изтънченост, шик и класически холивудски външен вид. Денимът е една от най-удобните и задължителни дрехи в женския гардероб. Той е изключително подходящ в ежедневието, но можете да го носите и на по-официални поводи, стига да заложите на класически тъмни дънки по тялото.

3. Смесвайте текстури и шарки

Снимки: Trendo.bg

Овладяването на изкуството да смесвате различни текстури и шарки е ключът към това да изглеждате скъпо облечени, дори бюджетът ви да не е толкова голям. Носенето на една и съща цветова гама в различни текстури оказва голямо влияние върху цялостната визия. Може да съчетавате естествена коприна с други материи като деним, вълна и кашмир.

4. Инвестирайте в стилно черно палто

Снимки: Trendo.bg

Класическото висококачествено черно палто е инвестиция, която си струва, тъй като може да издържи поне 5 сезона, и да изглежда като ново. Ако ви омръзне да го носите всеки зимен сезон, може да пропуснете един-два сезона, а след това да го извадите отново.

5. Подчертавайте формите си

Снимки: Trendo.bg

Много хора носят прекалено широки дрехи, за да прикрият недостатъците си. Но ключът към това да изглеждаш шик, е да се уверите, че дрехите, които носите, пасват на извивките ви. Не се опитвайте да ги прикривате, а носете дрехи, в които се чувствате удобно и които подчертават правилно тялото ви.

6. Носете удобно бельо

Снимки: Trendo.bg

Не само горният, но и долният слой е важен, за да изглежда един тоалет скъп. Оформящото бельо трябва да бъде качествено и удобно, за да изглежда силуетът ви красив и да се чувствате удобно в любимите си панталони, рокли и поли. Сутиенът трябва да бъде правилен размер, както и с подходяща форма на чашката, тъй като най-добрият кашмир може да изглежда евтин при неподходящо бельо.

7. Добавете цветна рокля към гардероба си

Снимки: Trendo.bg

Няма спор, че малката черна рокля е винаги добър избор и може да изглежда скъпа, когато се съчетае с подходящите обувки и бижута. Но не по малко важно е да имате и едноцветна рокля в нюанс, който допълва тена на кожата ви. Така ще се откроите от останалите и ще излъчвате увереност.

8. Избирайте качествени обувки

Снимки: Trendo.bg

Винаги отделяйте малко повече средства за качествени обувки, тъй като те са едно от най-важните неща от цялостната визия. Инвестирайте в обувки от естествена кожа, както и в ръчно изработени обувки в модерен стил. Важно е да се чувствате комфортно през целия ден.

9. НЕ подценявайте аксесоарите

Снимки: Trendo.bg

Аксесоарите могат да направят всеки един тоалет различен и интересен. Винаги залагайте на чанта и портмоне от естествени материали. Инвестицията в хубава чанта определено си заслужава. Заложете на такава, която можете да съчетаете с различни визии. 

Материалът е предоставен от Trendo.bg