Главната редакторка на модната библия Vogue най-после даде своята присъда за булчинската рокля на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл осем месеца след кралската сватба, състояла се на 19 май 2018 година.

Вижте снимки от кралската сватба >>

По всичко личи, че Меган е успяла да спечели на своя страна Уинтур, която отговори на въпроси във видео рубриката на Vogue Go Ask Anna.

Един от въпросите засягаше темата какво мисли Анна Уинтур за херцогинята Съсекс. Тя се върна към големия ден на кралската сватба, като описа избора на рокля като "брилянтен".

"Тя беше изтънчена, беше шик, беше зряла", каза Уинтур, обръщайки внимание и на това, че Меган бе избрала дизайнерката Клеър Уайт Келър "Това беше английски дизайнер, макар работещ за френска модна къща, което по някакъв начин бе послание към света: "Да, аз съм от другаде, но това е моята принадлежност."

В допълнение на високото си мнение за фантастичната визия на Меган, Уинтур оцени факта, че Маркъл тръгна сама към олтара, преди да се срещне с принц Чарлз, който я предаде в ръцете на сина си принц Хари. Принцът на Уелс влезе в тази роля, след като стана ясно, че бащата на булката - Томас Маркъл, не е в състояние да изпълни тази част от ритуала заради проблеми със сърцето.

Уинтур също обърна внимание и на снимката на Дория Рагланд - майката на Меган, от църквата "Сейнт Джордж", която според главната редакторка на Vogue била "толкова вдъхновяваща за много жени и мъже по целия свят".

Снимка: БТА

"Четох някъде, че членове на кралското домакинство били объркани и разстроени от това, че тя (Меган - бел.ред.) става много рано сутринта в 5 часа - тя е нормално момиче от Калифорния, което става рано, прави йога и медитира, както и от това, че изпраща много текстови съобщения", казва Уинтур през смях и допълва. "Какво очакват, че ще ги праща с пощенски гълъб ли? Така че мисля, че тя е невероятна."

Уинтур изглежда е почитателка и на двете кралски снахи - и на Меган, и на Кейт.

"Мисля, че двете млади херцогини - на Кембридж и на Съсекс - ще задържат кралското семейство на повърхността", споделя Уинтур.