Дизайнерът Джорджо Армани изключи музиката за ревюто си в рамките на Седмицата на модата в Милано и дефилето се проведе в пълна тишина като знак на уважение към хората, страдащи от конфликта в Украйна.

Манекенки, облечени в къси якета в пастелни нюанси и лъскави черни и сребърни рокли с пайети, дефилираха на модния подиум в зловещо затишие, прекъсвано единствено от аплодисментите от публиката.

Вижте снимки >>

"Решението ми да не използвам никаква музика беше взето като знак на уважение към хората, въвлечени в разигралата се трагедия в Украйна", обяви в профила си в Twitter дизайнерът. Изказването му беше написано на черен фон.

"Най-доброто, което можем да направим е да изпратим послание, че не искаме да празнуваме, защото нещо много обезпокоително се случва около нас", заяви 87-годишният моделиер, видимо развълнуван, по-късно в кулоарите на шоуто.

Джорджо Армани

Снимка: АР/БТА

И мъжките, и женските модели на бранда носеха черни кадифени палта, якета и панталони в есенно-зимната колекция за сезон 2022/23. Манекенки представиха електриково сини копринени вечерни рокли, блузи без ръкави с бродерии, дълги бели гащеризони и щампи на цветя.

Дефилето на Армани традиционно закрива Седмицата на модата в Милано, предава БТА. Ревютата този сезон се проведоха в присъствието на публика, а не виртуално както беше миналата година заради коронавирусната пандемия.

Снимка: АР/БТА