В дамската мода, редом с влиянието на 60-те години и на стила Медичи, се проектира и видът на Арлекино - прочутия персонаж от италианската комедия дел арте, разбира се, в малко по-убити, приглушени тонове като светлозелено и бледосиньо. Така професор Любомир Стойков, председател на Академията за мода, коментира модните тенденции за този летен сезон по време на събитие, наречено "Вечер на стила: Summer Time"".

"Цветовете на сладоледа, цветовете на лагуната, цветовете на пясъка на морския бряг, цветната дъга...Зелено, синьо... Междувременно, тук в тези картини, можем да видим богатите нюанси... Точно на тази емоция, на това настроение, което е толкова характерно за лятото, за природата", по този начин той представи актуалните цветове за лятото.

По думите му не е толкова важно човек да бъде в крак с модата, а по-скоро - модата да е в крак с него. Той спомена, че за лятото много силен акцент ще имат бродериите и дантелата, която по един необичаен начин обединява и мъжкия, и женския пол. Добави, че сред мъжете този сезон ще бъдат актуални дантелените ризи, както и потниците с кантове и орнаменти.

По време на събитието бяха представени тоалети, изработени от лен, коприна и памук, произведени чрез технологии, които са в унисон с "устойчивата мода". "Те, по никакъв начин не замърсяват, не загрозяват природната среда'', обясни проф. Стойков.

Носители на наградата за мода "Златна игла" представиха тоалети, посветени на лятото. Ревюто завърши с модел на Радослава Лазарова и модна къща "Блинк". За Аксел Харди - една от първите "еко" дами на българската мода, проф. Стойков каза, че "тя много добре знае как да направи облекла, които да щадят природата", предава БТА. Свои модели показаха също Мила Захариева, Лиа Каменова, Маргарита Петева. Водещ на събитието беше Екатерина Свечева - лице на "Златна игла" (2022).