Милано пое щафетата от Лондон в представянето за есенно-зимните колекции, като първи се представи дизайнерът Ким Джоунс за "Fendi", който потърси вдъхновение в архивите на марката.

Дефилетата ще са преобладаващо на живо с присъствието на публика, като зрителите трябва да носят защитни маски за лице. С ревюта ще се представят авторитетните "Prada", "Versace", "Giorgio Armani", "Dolce & Gabbana".

Шоуто на италианската луксозна модна къща, основана през 1925 г. в Рим,  откри Бела Хадид в бледорозова права рокля от шифон, съчетана с къс пухкав жакет и дълги зелени ръкавици от кашмир. Това беше първият модел от шифон в колекцията. Ким Джоунс предложи дори панталони и гащеризони от същата материя, освен прозрачни топове. Често те бяха украсени с вълнисти къдри или мотиви, а понякога платът се подаваше и от тоалети, изработени от туид.

Вижте снимки >>

Художественият директор на бранда за дамска и висша мода каза, че се е обърнал към архивите, след като е видял дизайнерката на бижута Делфина Делетрез да носи стара блуза на майка си. Спрял се е на две колекции, създадени от предшественика му Карл Лагерфелд - пролетно-лятната от 1986 г. и есенно-зимната за 2000 г., но е променил щампи и стил. Според него те били много съвременни.

Снимка: АР/БТА

В новата линия дрехи, представена преди ден, изобилстват карирани панталони, поли с висока талия, ризи като корсети, предава БТА. Саката са къси, панталоните тесни, коланите - с джобове за телефон.

"Гардеробът е предназначен за всички аспекти от живота на жената и за всички поколения", каза Ким Джоунс.

При аксесоарите Вентурини Фенди отбеляза 25-ата годишнина на чантата "Baggit" с варианти от кашмир и кожа.