Chanel внесе холивудски блясък на подиума на Седмицата на модата в Париж с великолепни рокли с пера и "кимване" към прочутия надпис над Холивуд, прекроен, за да пресъздаде името на френската модна къща, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>

Моделите дефилираха, влизайки и излизайки от гигантски надпис Chanel, "пренесен" от хълмовете над Лос Анджелис във вътрешността на изложбената зала в парижкия "Гран Пале", в рамките на социално дистанцирано шоу.

Снимка: AP/БТА

Модните марки едва неотдавна започнаха да се завръщат на подиумите, след като през лятото шоутата бяха отменени заради коронавирусната пандемия. На седмицата на модата в Париж, която приключва днес, с дефилета на живо се представят само няколко водещи лейбъла. В последния ден от проявата колекцията си ще покаже Louis Vuitton.

Въпреки почерпеното вдъхновение от Холивуд през 50-те години на миналия век, шоуто на Chanel запази френския си привкус. Преди началото му беше прожектиран кратък филм, отдаващ почит към актриси като Жана Моро и Роми Шнайдер, които по онова време привличат вниманието на американски режисьори, но се снимат и във френски класики.

Снимка: AP/БТА

Моделите разходиха по подиума вечерни рокли с паднали рамене, тоалети в черно и бяло, гарнирани с пера, сака от туид, съчетани с копринени шорти, прави рокли с джобове на гърба, топове в стил пижами, изобилстващи от лога.

Снимка: AP/БТА

Сред малкото звездни гости на дефилето бяха певицата и актриса Ванеса Паради и дъщеря ѝ Лили-Роуз Деп.

Снимка: AP/БТА