Романтичните покриви на Париж станаха декор на първата колекция ready-to-wear на наследницата на Карл Лагерфелд в модна къща Chanel - Виржини Вияр.

Вижте снимки >>

Шоуто бе в Grand Palais с комини, закупени от битаците, и изглеждаше като модерно място, на което една съвременна Мери Попинз би се чувствала у дома си.

"Покривите на Париж ми напомнят атмосферата на Новата вълна. Видях силуети да вървят по покривите", отбелязва Вияр в бележките си. "Мислех си за Кристен Стюърт, която изигра Жан Себерг и всички актриси, които Габриел Шанел е обличала по това време."

Колекцията бе подобаващо кинематографична с флуидни силуети, сака с вълнообразни и мъжествени кройки бяха сред най-фотогеничните визии.

Кая Гербер

Снимка: AP/БТА

Поклащащи се черни килтове, съчетани с плътни чорапогащници, спретнати сака с волани и дълги палта, както и шапките на Chanel, привлякоха погледите.

Едни от най-забележителните тоалети бяха плетена пола, носена от Кая Гербер. Джиджи Хадид също бе на модния подиум в черни къси панталонки и бродирано сако. Chanel намери модерност и фина женственост в ръцете на Вияр. Но има и приемственост.

Снимка: AP/БТА