След величествения Гран пале, модна къща Chanel избра интимната обстановка на парижки нощен клуб за виртуалното си шоу в един чувствен свят, където момичетата се забавляват, докато дефилират в нови тоалети, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Една "по-топла" и "по-жизнена" естетика в тон с времето, според Виржини Виар, творческият директор на Chanel, наследила Карл Лагерфелд преди две години.

Вижте снимки >>

Манекенките, облечени в бляскави прозрачни модели, небрежно оставят палтата си в гардеробната, довършват грима си, разминават се по стълбището на частния клуб "Кастел" в Сен-Жермен-де-Пре с облицовани с червен велур стени.

"Обожавам контрастите, затова за по-обемните зимни модели исках малко пространство...Представях си как моделите се разминават, докато дефилират", посочва Виржини Виар в описанието на дефилето.

"Мислех за дефилетата, за които Карл ми е разказвал, за времето, когато манекените са се обличали и гримирали сами".

Затвореният заради пандемията клуб "Кастел" е избран заради това, че е "малка къща, където моделите ще се забавляват като на момичешко парти. Толкова е чувствено", обясни Виар.

В контраст с настроението в момента, атмосферата е празнична и гардеробната кани на танц - с балерини с пайети или вечерни чанти тип плик.

Снимка: AP/БТА

Дизайнерката играе с контрастите и на ниво обеми и материи - дълго палто от туид разкрива боси крака, обути в обемни боти от черна изкуствена кожа. Костюм с панталон от черен туид и малки карета от синьо ламе е с фини презрамки от перли.

Ски костюмите са в бяло с бродерии или от розов туид и се комбинират със сандали.

"Тази колекция е смес от две влияния - атмосферата на зимните спортове, които обожавам, и идеята на парижкия шик от 70-те години до днес", подчертава Виар.

Някои от моделите отдават почит на британката Стела Тенант, любимка на Карл Лагерфелд, която се самоуби през декември.

Снимка: AP/БТА