Италианската модна къща "Valentino" избра Шато дьо Шантий, северно от Париж, за представянето на колекцията си висша мода, като дизайнерът Пиерпаоло Пичоли показа романтична интерпретация на осъвременени стилове за съвременния червен килим, съобщават френските издания.

Шоуто откри моделът Кая Гербер, дъщеря на Синди Крофорд, облечена в бяла, разкопчана дълбоко риза, и широки джинси. Огромни кристални обеци и островърхи обувки с равна подметка в металик, украсени с панделки, завършваха визията.

Вижте снимики >>

Манекенките се движеха плавно по огромно каменно стълбище и около фонтан в градината на замъка на фона на меланхоличния глас на арт поп певицата Анони. Те показаха вечерни рокли, следващи линиите на телата им, с остри деколтета и цепки на бедрата. Мъжете носеха широки костюми и златисти палта.

От модната къща казаха, че целта с избора на мястото за представяне на колекцията е да се свържат с вековния символ на изключителност и да го изпълнят с нов смисъл на "форум за равенство и откритост", предава БТА. На финала Пичоли излезе на подиума с екипа си, като всички бяха с работно облекла и хванати за ръце.

Снимка: Getty Images

На Седмицата на висшата мода в Париж се представят модни къщи като "Аrmani Prive", "Balenciaga", "Dior", американската "Tom Brown".

Снимка: Getty Images