Оказа се, че Катрин Шварценегер не е почитателка на някои от последните визии на тазгодишната Met Gala.

Във вече изтекло 24-часово стори в Инстаграм авторката на бестселъри и дъщеря на Арнолд Шварценегер, изрази мнението си за това как са се променили времената. След ежегодното модно събитие, което се проведе в понеделник, 6 май, Катрин препубликува снимка от профила на майка си, Мария Шрайвър, която също не пропусна да отбележи звездната нощ и да припомни, че и тя е присъствала на нея през годините.

"Когато Met Gala беше шик и класа", написа Шварценегер под снимката.

"Първият понеделник на май и Met Gala е в разгара си! Когато присъствах на събитието през 2001 г., нещата бяха малко по-непринудени, но реших да споделя няколко снимки от тази прекрасна вечер", пък бяха думите на Шрайвър.

През 2001 г. бившата съпруга на Арнолд Шварценегер избра лавандулова рокля с деколте и прозрачен шал. "Не само че имах възможност да нося тази красива рокля, но и да присъствам с двамата си родители, както и с братовчедка ми Каролин. Какво мислите? Бихме ли се появили на червения килим в същите тези визии тази вечер?", попита последователите си Шрайвър.

Met Gala е основана през 1948 г., за да набира средства за Института за костюми и да отбелязва откриването на годишната му изложба. Според CNN за първи път събитието е имало тема през 1973 г. "Светът на Баленсиага" - поклон пред дизайнера Кристобал Баленсиага.

Вижте снимки от Met Gala 2024 >>

Темата в понеделник следваше дрескода - "Градина във времето", който се основаваше на романа "Спящи красавици: Събуждане на модата." Домакини на вечерта бяха Дженифър Лопес, Зендая, Крис Хемсуърт и Bad Bunny. По червения килим минаха повече от 160 знаменитости.

Снимка: Getty Images