По време на официалното посещение Румен Радев при крал Абдула Втори в Йордания съпругата на президента - Десислава, бе посрещната от една от най-стилните жени в света - Рания.

Вижте снимки >>

Първата дама на България застана до кралицата на Йордания в дантелена рокля с женствен силует, отново на дизайнерката Невена Николова.

Светлия тоалет в цвят екрю Радева съчета с небрежно прибран кок.

Рания отново демонстрира висока класа в бежова пола под коляното, комбинирана с лилаво сако с колан и високи обувки в същия цвят.

Снимка: Прессекретариатът на президентството

В първото си обширно телевизионно интервю през уикенда Радева обясни, че прическите, тоалетите и гримовете й се плащат от семейния бюджет, а "той е само бюджетът на Румен".

"Смешно ми е, че ме сравняват с жена като Мелания", каза президентшата - "Защо ми се плащат дрехите, а защо не съм в дрехи, които са достатъчно представителни? Аз ги взимам, после ги връщам и така става моето обличане."

Когато има държавни посещения, има покана, отправена и към нея, и тя ползва самолета, с който пътува цялата делегация на президента. Радева обясни още, че наскоро е отказала посещения в Гърция и Испания, защото няма средства да отиде навсякъде.

"Когато се съберем с първите дами, сме нормални жени. Това, че идвам от малка държава, не ме прави по-малко стойностен човек. Можем да говорим нормално, равностойно", каза Десислава и допълни:

"Когато сме с първите дами, когато сме с кралицата, не влизат Десислава и Румен Радеви, а влиза президентът на България и съпругата му. Не може да отидеш приведена, комплексирана, че си от малка държава. Не, напротив, отиваш и се заявяваш!"