Дамската колекция на "Dior", представена на Седмицата на модата в Париж, предложи тоалети, създаващи усещане за защита - корсети с въздушни възглавници върху костюмите, ръкавици за мотористи към елегантна рокля, сака с топла подплата. Макар и замисляна от месеци първоначално като въвеждаща спортното облекло в луксозната мода, колекцията придоби различен прочит.

"Много мислихме как в тези трудни времена да направим връзка между красотата, естетичното и защитата", заяви пред АФП художественият директор за дамската мода на бранда Мария Грация Киури.

Вижте снимки >>

"Облеклото само по себе си дава идея за защита, това е първият ни дом, той ни успокоява. Този аспект присъства много в работата ми - от емоционалната защита до защита в истинския смисъл на думата."

Колекцията "Следващата ера" на марката беше представена в градините Тюйлери. В нея Мария Грация Киури преобразува най-радикално сакото "Бар", станало символ на "Dior". С топъл хастар или с електрическа затопляща система то се превръща във футуристично облекло.

Снимка: Getty Images

"Исках да го разградя и да го създам отново с различна лексика", обясни дизайнерката.

Колекцията е създадена в сътрудничество с италианската фирма "D-Air lab", която произвежда костюми за мотористи.

За жената на бъдещето "Dior" предлага солидните черни боти във военен стил.

Снимка: Getty Images