Андреас Кронталер, който работи за модната къща "Vivienne Westwood", показа в Париж, че дивото сърце на модата е живо и бие по-силно от всякога, предава тамошната преса.

Ексцентрикът, стоящ зад дефилето на марката в рамките на Седмицата на модата в Града на любовта, не е чужд на светлината на прожекторите и е ясно, че създава своя ниша в наследството на Вивиан Уестууд, за която беше женен.

Със знаменитости като Памела Андерсън и Кристина Хендрикс на първия ред и възгласи от площад "Вандом", стремителният възход на марката през последните години е очевиден.

Вижте снимки >>

Ако се вгледаме в историята на Кронталер с Уестууд, можем да проследим неговото израстване, отбелязват чуждестранните медии. Макар да е вдъхновен от пънк корените на починалата през 2022 г. дизайнерка, той не се страхува да остави свой собствен отличителен знак. И този сезон затвърждава трансформацията.

Дръзко комбинирани маски за лице и религиозни воали, златиста туника, която би могла да бъде част от костюм на вълшебната героиня Ариел от пиеса на Шекспир, демонстрираха смесица от хумор и моден финес.

Снимка: Getty Images

Средновековно изглеждащо сиво сако, вталени модели, широки ръкави и сложни шевове подчертаха майсторството на Кронталер да създава елегантност. Почитта му към Уестууд беше трогателна: "Дължа ѝ толкова много".

Това не беше поредното модно ревю; то беше демонстрация на един бранд, който се развива, но и почита своите корени.

На ревюто на "Vivienne Westwood" бившата звезда от сериала "Спасители на плажа" Памела Андерсън, която е ревностен активист за опазване на околната среда, се появи с впечатляваща шапка и разпалено разказа, че се възхищава от ангажираността на покойната модна дизайнерка към екологичните каузи. За актрисата Уестууд е "революционер в областта на климата".

Популярната блондинка от малкия и големия екран смята, че "модната индустрия трябва да прави повече" за опазване на околната среда, предава БТА. Тя похвали усилията на дизайнери като Стела Маккартни, които залагат на по-устойчива мода, но продължи да настоява секторът да полага усилия в тази посока.

Снимка: Getty Images

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО