Еньо Капаза представи в Милано Колекция 0 на новото си модно начинание, носещо фамилията му, съобщи Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Дизайнерът, чийто брат Карло е президент на Миланския съвет за мода, е добре известен в модната индустрия с влиятелната си марка "Костум насионал", която изостави преди шест години заради финансови проблеми. Дори главният изпълнителен директор на "Гучи" Марко Бицари зае място на първия ред за шоуто за неговото завръщане.

Докато моделите в предишната му марка бяха сходни - деконструирани, в черно и бяло, Капаза каза, че вече иска те да отразяват драстично променените времена и да са по-индивидуални. Той предлага дрехи за по-младите, палта с изненадващи ленти от кожа и катарами.

Снимка: БТА

Колекцията е повлияна от музиката на 70-те години на миналия век - от рок до диско. Има и андрогенни костюми в стил Дейвид Боуи с широки рамене, туники, рокли с лек намек за диско, особено в съчетание със сребристи боти.

Снимка: БТА
 

Капаза използва малко повече цвят - лилави костюми, детайли в нюанса горчица, ярко зелено.

Линията се размива между дамско и мъжко облекло. Бижутата отразяват индивидуалността от улицата, като повторения няма. Има вериги около тялото, кристали вместо топове, обеци на щифтове.

Снимка: БТА