Националният конкурс "Най-красива абитуриентка", организиран от Dir.bg, е в разгара си! Всяка седмица стотици момичета изпращат снимките от своя бал, за да се борят за титлата. Победителката ще бъде избрана от нашето звездно жури, сред което е и носителката на "Икар" и актриса на най-любовните роли - Христина Джурова. 

"Странно и интересно ми е, защото за първи път влизам в ролята на жури. Красотата, разбира се, е субективно понятие, ще оценявам спрямо моите разбирания. Иска ми се в обществото ни повече да се поощрява естественото и неподправеното". Младата актриса споделя още, че самата тя изпитва носталгия по безгрижните години, а не толкова към момента на завършването. "Предпочетох да съм облечена по-скромно. Първоначално исках да съм в мъжки костюм", издава Христина. "Със сигурност исках да избягам от тежките рокли с пера, камъни, дантели и т.н. Накрая бях с пола-панталон и бюстие. Беше тъжно и едновременно с това вълнуващо, просто не знаехме още какво ни предстои. Определено не ни се искаше да влизаме в света на възрастните". 

Вижте снимки на Христина Джурова >>

Според нея най-красивата абитуриентка ще я спечели с излъчването си. "Понятието за красота обвързвам с природа, изкуство, доброта и любов", обобщава. Допълва и че все още не е разкрила тайната какво им трябва на младите момичета в днешно време, за да се превърнат в успешни дами и щастливи жени. 

"Най-вероятно успехът е следствие на много труд, умения, смелост, амбиция, голяма доза късмет и най-важното - да се занимаваш с нещо, което истински обичаш. Щастието в работата е, когато виждаш смисъл, когато се чувстваш полезен за другите. Много индивидуално понятие е то. За мен е когато съм творчески вдъхновена, когато обичам и съм обичана, когато пътувам и откривам, когато се чувствам свободна, когато съм с любимите хора и много често щастието си го откривам в малките неща". 

Все още вярва и в женското приятелство, което понякога датира от гимназиалните години. "Струва ми се, че мъжкото приятелство е по-устойчиво, но и при жените може да се случи. Аз съм благодарна, че от години имам до себе си няколко момичета, които много обичам, на които имам пълно доверие и знам, че мога да разчитам", споделя носителката на "Икар".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Смята, че в днешно време намесата на пластичната хирургия е стигнала до крайности. "Никого не осъждам, разбирам какво е да не харесваш нещо от лицето или тялото си и на някои хора това им помага, но не мога да приема момичета, които нямат никаква нужда от корекции, да го правят само защото е модерно и вече прието за красиво. И най-тъжното е, че тези интервенции се правят като по калъп и всички изглеждат по еднакъв начин и губят своята индивидуалност. Могат да се борят с това на първо място родителите. Ценностната система и естетическия вкус са въпрос на възпитание", казва тя. 

Смята още, че до някаква степен щастието е обвързано с външния вид.

"Може би се чувстваме по-добре, когато се грижим за външния си вид, но в никакъв случай не е определящо. Всъщност най-хубаво ни е, когато не се налага да полагаме усилия и да мислим за това. Не изразходваш енергия в суета, а се занимаваш с по-смислените неща. Истината е, че не полагам усилия, каквито ми се иска, но и смисълът на тази професия не е да изглеждаш добре спрямо някакви обществени норми. Актьорството се занимава най-вече с вътрешния свят на човека. Но със сигурност е в плюс да си в добра физическа кондиция, затова и в НАТФИЗ учим фехтовка, акробатика, танци, сценично движение... А иначе за дадена роля бих направила всичко възможно с физиката си, ако се налага."

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Погледът на Христина Джурова може да бъде привлечен от жени с интересен стил на обличане, дами с финес, усмихнати, обичащите животните, най-вече кучетата, жени с цветя, влюбени жени, танцуващи, пеещи жени, майки, деца, баби, бездомни, свръхбогати, супер естествени и хипер неестествени...

"Всичко ми прави впечатление. Обичам да наблюдавам хората. Персонажи всякакви навсякъде около нас", казва тя.

Докато търсим най-красивата абитуриентка, Христина Джурова бе на турне в Македония.

"В Прилеп бяхме част от фестивала "Войдан Чернодрински" с танцово-театралния спектакъл "Свръхчовек" на реж. Васил Зафирчев. Спектакълът е изграден по музиката на "Пролетно тайнство" от Игор Стравински. Беше много различен и интересен процес за всички ни и ценна колаборация. Едно от най-новите заглавия на Варненския театър е "Формата на нещата" от Нийл Лабют с реж. Максима Боева. До голяма степен текстът се занимава с темата за външния вид и жертвите, на които сме готови, за да бъдем харесани и обичани. Доста по темата на това интервю. През новия сезон ни предстои гостуване в София. Предстои и премиера през септември на представлението "Последното изкушение на Христос" по Никос Казандзакис с реж. Стайко Мурджев. Един от най-смислените и големи текстове, до които съм се докосвала. Бих искала да поканя абитуриентите да изберат поне един от тези спектакли, за да работят и над вътрешната си красота", казва Христина. 

Вече споменахме - наричана е актрисата на най-любовните роли...Но смята и че не всички женски роли, които е изиграла са описани като красиви... 

"И слава Богу, щеше да е много скучно", споделя тя. 

Есенцията, която държи актьора мотивиран на сцената е да поддържаш любопитство си, интелекта, да развиваш въображението си, да наблюдаваш света около теб, да наблюдаваш и анализираш себе си, да вярваш като дете, да градиш устойчив и адаптивен характер, да имаш меко сърце. Същото важи и за хората, които не се изявяват на сцената. 

"Надявам се да бъда приятно изненадана от абитуриентките, сред които ще избирам и да ми е трудно да избера. Бих искала да ги посъветвам да учат нещо, което истински ги вълнува, защото гаранция за успех и сигурност няма с каквото и да се захванеш. Така че, струва си да се опита всичко, за което мечтаеш. Но най-важното за мен в моята естетическа пирамида за красота остава Душата".

Оставяме Христина Джурова да избира най-красивата абитуриентка в разгара на лято, което за нея ще протече в репетиции, турнета и малко почивка, разбира се. Морето е близо до нея, но тя е фен на планината. Там ще бъде и нейното бягство в топлите месеци!

Както винаги Dir.bg е подготвил страхотни награди за бъдещата носителка на престижната титла "Най-красива абитуриентка" 2024 г.

ВСИЧКИ НАГРАДИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК >> 

Ето и как да участвате в 3 стъпки:

1. Запознайте се с Общите условия и Правилата за обработване и защита на личните данни на конкурса "Най-красива абитуриента" на Dir.bg.

2. Изпратете съобщение в Messenger на Фейсбук страницата ни Конкурс за Най-красива абитуриентка с текст: "Потвърждавам, че прочетох и се съгласявам с "Общите условия за участие в Конкурса на "Дир.БГ"АД "Най-красива абитуриентка", с "Правилата за обработване и защита на личните данни" на Конкурса" и декларирам, че притежавам авторските права на снимките, с които участвам в конкурса."

3. Напишете вашите име и фамилия, възраст, името на училището, в което завършвате, и населеното място, в което се намира то. Не забравяйте да качите в съобщението до 3 снимки от бала си, с които искате да се включите в конкурса, като можете да ги изпратите само еднократно.

Срокът за участие е 24 юни 2024 г. до 14:00 часа. А сега Ви пожелаваме успех!

Избор на победителката:

  1. 10-те снимки на момичета, събрали най-много лайкове във Фейсбук страницата на конкурса, се класират като първите 10 финалистки в конкурса. Снимките на всички участнички ще бъдат качвани в албума във Фейсбук страницата на конкурса, където ще може да ги разгледате и подкрепите чрез натискане на бутона "Like" или "Love".
  2. Още 10 финалистки се избират от редакционния екип на Dir.bg.
  3. Окончателният избор от всички 20 номинирани момичета ще определи нашето звездно жури.