Всяка дама желае да бъде най-красивата булка омъжвала се някога. Много често момичетата планират сватбите си месеци наред, обмисляйки всеки един детайл внимателно - от темата на сватбата до цветът на табелките с имената по масите. Няма как и булчинските бижута да не попаднат в списъка на нещата за планиране. Ако търсите красиви бижута, като златни обеци или колие, които да добавите към булчинската си рокля, то е хубаво да разгледате онлайн магазините за бижута, където има разнообразие от изящни златни бижута. Златните обеци сигурно са най-търсеният аксесоар, когато става въпрос за сватбени тържества. Чифт златни обеци Somaha например ще придадат на дамата блясък и символ на изтънченост, точно такива, каквито всяка една булка желае да има върху себе си. Нека да видим обаче кое още ги прави толкова предпочитани и как най-лесно се съчетават чифт златни обеци с булчинската рокля.

Кое прави златните обеци идеален аксесоар за всяка булка?

Цветът на златото е прекрасно допълнение към най-често срещаните нюанси на булчинските рокли. Отдавна вече не се носи само един нюанс бяла рокля, съществуват десетки вариации. И жълтото и бялото злато се съчетават прекрасно с всички тези нюанси. Важно е обаче те да добавят финалните щрихи към външния вид, а не да го засенчват. Заради това трябва внимателно да се прецени и тена на кожата на дамата, в съчетание с цвета на роклята.

Освен това, ако булчинската рокля притежава голям, привличащ вниманието акцент, то тогава златните обеци не трябва да са втори такъв, а трябва само да допълват цялостната визия. В противен случай, видът на булката ще стане по-скоро кичозен, отколкото стилен. Златните обеци са популярен избор, заради огромното разнообразие, което предлагат. Няма как да не успеете да подберете точния чифт обеци, точния размер и дизайн.

Блясъкът им наистина не остава незабелязан, но не е необходимо да е основното нещо, което гостите ще запомнят. Жълтото злато е изключително подходящо точно за тази цел - да допълва, без да краде от вниманието към булката. То може да бъде меко на цвят и да подчертава скулите и лицето на булката. Златните обеци от жълто злато са често дори подарък от кумовете или от свекъра и свекървата.

Как да подберем правилните златни обеци спрямо булчинската рокля и темата на сватбата

Темата на сватбата е много важна. Може да е винтидж, бохемска, модерна, градинска или каква ли не. Булчинската рокля, украсата по масите и поканите също са част от темата. Сами се досещате, че бижутата не правят изключение. Ако е традиционна сватба, много вероятно е булката да бъде с бижута с перли, докато пък бохемските теми предполагат големи и смели висящи обеци и шарени колиета.

снимка: Somaha

 В случай че избирате тема за вашата сватба, то трябва да помислите какво ви допада най-много. Можете да разгледате любимите си бижута и ако забележите някакъв тренд, значи вие вече си имате тема. Златните ви обеци на сватбения ден трябва да са красиви, изящни, прецизно изработени, но преди всичко трябва да подчертават вас и вашия стил. Ако са ви допаднали златни обеци, които не са точно в стила на темата на сватбата, доверете се на вкуса си и ги съчетайте да съвпадат само по размер и форма. Нека да видим как да направите това.

Как да подберем правилния размер и форма на златните обеци

На първо място, най - добре е да изберете бижутата след като вече знаете каква ще е роклята ви. От съществено значение е деколтето. Дългите златни обеци например падат много красиво върху отворени деколтета. Те може да са по-широки или по-нежни и тънки. Кръглите пък златни обеци топчета са типични за затворени деколтета. Тънките презрамки също предполагат големи обеци. Възможно е дори да са триъгълни или в нестандартна форма.

Вида на прическата ви е едно от нещата, които също могат да повлияят на това как изглеждате със златните си обеци. Ако сте с вдигната коса, то и малките на размер златни обеци ще се забележат. В случай обаче, че косата ви е спусната, на букли или студено накъдрена (този тренд се завръща), то тогава златните ви обеци е най-добре да са по-масивни. В противен случай може да не се забелязват.

Най-смел избор са моделите със скъпоценни или полускъпоценни камъни. Едни рубини или сапфири се забелязват от метри разстояние, дори и под къдравата коса. Комбинацията обаче на скъпоценни камъни и на злато може да бъде твърде привличаща вниманието, поради това този избор е доста смел и предполага строго спазване на стилистичните правила.

Чифт златни обеци, които разказват вашата любовна история

Сватбеният ден е, за да се празнува любовта и всичко трябва да води в тази посока. Бижутата, макар и малка част от тоалета на булката, също трябва да бъдат част от любовната приказка. Те трябва да подчертават усмивката на дамата, заедно с красивото ѝ лице. Освен това, трябва да бъдат и ясен символ на нейният характер и личност. Само така празненството ще бъде завършено и всеки детайл изпипан. Някои булки дори съчетават бижутата си по цвят и стил с часовника на бъдещия си съпруг или с неговите мъжки бижута или аксесоари.

Независимо колко е голяма сватбата ви, със сигурност искате, тя да бъде запомнена. Най-добрият начин за това е да следвате една тема и всички детайли да са в синхрон. Вашите бижута ще допълнят картината и със сигурност няма да останат незабелязани. Това обаче, на което най-много трябва да обърнете внимание е те да отговарят на вашите лични предпочитания и на усещането ви за живота. Именно то ви е довело до този така съдбовен ден, в който любовта ви минава на следващо ниво.

 

* съдържание на Somaha