Истинска цветна палитра и материи, придаващи ефирност и блясък на дрехите - така може да се обобщи колекцията на Джорджо Армани, представена на Седмицата на модата в Милано.

Вижте снимки >>

Нюансите на сивото, сребристо сивото, пастелните тонове и меките светлосини цветове доминираха в колекцията. Само отделни нотки в тоалетите бяха издържани в по-тъмно синьо или ярко розовото.

Силуетите бяха издължени, а дизайнът - изчистен, като всичко това придаваше на моделите деликатна, почти неземна визия, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Сатенът доминираше сред материите. Той беше под формата на ризи, поли, панталони, сака. Органзата също присъстваше, придавайки блясък и ефирност на панталоните и полите.

Алесандра Амброзио в сатен за шоуто с гости, като Сара Сампайо и Кейт Бланшет

Снимка: БТА

Нотката на блясък в моделите дойде и от аксесоарите, сред които шапки с широки периферии, лъскави обеци или пищни колиета със сложна форма.

Снимка: БТА

"Жената, която обрисувам чрез моята колекция, иска да бъде забелязана.

Тя не е жена, която се изнизва,

облечена като мъж, с молив забучен в рошавата си коса. Тя иска да бъде ослепителна", каза 84-годишният Армани при представянето на колекцията си и допълни, че се е стремял да превърне "емоциите в цветове, а цветовете във форми".

Снимка: БТА