Аксесоарите са тези незаменими неща в женския гардероб, които могат да направят всеки тоалет различен, стилен и красив. Те са допълнение, което вдъхва нов живот на облеклото, особено когато става въпрос за чанти и обувки.Advertisement

Съчетаването на чанти и обувки може да бъде сложно, почти толкова, колкото намирането на вашата сродна душа. До преди няколко години всичко беше много лесно - съчетавахме чанти и обувки в един цвят и стил. Времената обаче се промениха и днес свободата е на мода.

Днес ще ви разкажем за някои неписани правила, които ще ви помогнат да хармонизирате външния си вид.

Чанти и обувки в един и същи цвят. Класика

Снимка: iStock by Getty Images

Модните правила се промениха. Днес вече не сте длъжни да носите обувки и чанти в един и същи цвят. Въпреки риска да изглеждате малко демоде, класиката винаги е добър избор. Тази комбинация трудно ще излезе някога от мода. Ако носите ярка и искряща рокля, изберете класическата комбинация между обувки и чанта. Дискретните аксесоари ще позволят на облеклото да изпъкне още повече.

Ако решите да облечете червена, синя или розова рокля, допълнете с обувки и чанта в телесен цвят, бежово, сиво или други неутрални цветове.

Заложете на контраста: чанти и обувки в различни цветове

Снимка: iStock by Getty Images

Днес чантите и обувките не е задължително да са огледални. Няма нужда да координирате цветове, текстури или плат. Ако изберете цветовия контраст между чанти и обувки, възможностите са безкрайни.

Ако комбинацията от цветове, които сте избрали, включва различни шарки, не изпадайте в паника. Контрастът вече е установена тенденция. Заложете на плътен, не прекалено смел цвят, за да запазите баланса на външния вид.

Никога не смесвайте сезоните

Снимка: iStock by Getty Images

Когато става дума за контрасти, все пак трябва да поставим някои граници. Сблъскващи се цветове, шарки и текстури са забавни, но чантите и обувките трябва да принадлежат към един и същи сезон.

Зимна чанта с чифт летни сандали не е добра идея, както и кожените обувки със сламена чанта. Сандалите се съчетават с леки летни чанти в ярки цветове.

Приоритетите на първо място

Снимка: iStock by Getty Images

Определянето кой аксесоар ще привлече вниманието в цялостната визия е първата стъпка към постигането на здравословен баланс между чанти и обувки. С какво искате да се откроите - с чанта през рамо от мек велур или чифт елегантни обувки, които изтъняват фигурата? Ако решите чантата да бъде главен герой, заложете на ресни, змийски щампи, ярки и необичайни цветове и съчетайте с изчистени обувки. В обратния случай, изберете токчета с лак и чанта в неутрален цвят.

Комбинирайте чанти и обувки според повода

Снимка: iStock by Getty Images

Изкуството да комбинирате чанти и обувки се крие в това да ги изберете според повода. Празнично събитие или ежедневие? Гала вечеря или пица с приятели? Колкото по-официален е поводът, толкова повече трябва да се стремите да бъдете елегантни. Ако компанията и поводът са неформални, изберете комфорта.

Размерът има значение

Снимка: iStock by Getty Images

Ако носите макси чанта, изберете тънки и дискретни обувки, като леки боти. Ако носите малка чанта, сложете високи токчета.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 99.99 лв.

Снимка: market.dir.bg