Зендая стана известна като една от най-добре облечените жени в света, а модните експерти нямат търпение да видят в какво ще се появи облечена красивата актриса при появата си на поредния червен килим.

27-годишната звезда работи с един от най-търсените стилисти в света Лоу Роуч и е винаги готова да му се довери за визията си, която никога не е обикновена и семпла.

Снимки на Зендая от червения килим>>>

За появите си на червения килим, свързани с премиерите на филмите си, Зендая винаги залага на тоалети, които са свързани с ролята, жанра и сюжета на лентите. Тя винаги се старае да съчетава външния си вид с всеки проект, който рекламира.

"Заложихме на методичното обличане. Визията служи като продължение на гардероба от филма. Беше умишлено и целенасочено", каза наскоро нейният стилист Лоу Роуч в интервю за Vogue.

Зендая на премирата на филма "Дюн: Част втора"

Снимка: Getty images

THE CHALLENGERS

Във филма Зендая е в ролята на шампионка по тенис, превърнала се в треньор, която влиза в отношения с двама играчи мъже, които тя тренира.

За да рекламира филма, носителката на Златен глобус носи серия от тоалети, вдъхновени от тениса.

На премиерата на филма в Париж, красавицата заложи на рокля на Louis Vuitton по поръчка, явно вдъхновена от тениса.

Последваха още няколко визии, които имаха ясна препратка към популярния спорт.

Снимка: Getty Images

"Дюн"

Утвърждавайки се като звезда на SciFi жанра, най-новата роля на Зендая е тази на Чани в "Дюн" и "Дюн: Част втора", където си партнира с Тимъти Шаламе.

Актрисата заложи на серия от фантастични тоалети по време на престурнето, най-забележителния от които беше костюмът на робот на Thierry Mugler, стилизиран от Law Roach, който тя облече в чест на научнофантастичния епос.

Снимка: Getty Images

"Спайдърмен"

След детството си в Disney Channel, първият мейнстрийм успех на Зендая е във франчайза за Спайдърмен, където тя играе ролята на Мери Джейн заедно с настоящия си приятел Том Холанд.

И по време на изявите си в пресата за трилогията тя е носила много вдъхновени от паяк визии.