Помислете какви са изискванията за работно облекло.

Защита от външни фактори и комфорт - функции на работните дрехи

Днес фабриките предлагат дизайн, който съчетава комфорт, удобство и стилно прилягане с редица защитни функции, в зависимост от вида дейност, за която е предназначена дрехата.

Работниците, заети в строителството, комуналните услуги и пътните услуги и много други индустрии са изложени на много неблагоприятни фактори: метеорологични условия (дъжд, сняг, вятър), механични (предпазващи ръцете и тялото от нараняване), биологични и др.

Следователно използването на специално облекло е предпоставка, която работодателят трябва да изпълни, като оборудва всеки служител със защитни униформи в определена област.

Съвременние работни дрехи трябва да изпълнява няколко функции:

  • защита на човек от въздействието на негативни външни фактори;
  • за осигуряване на удобно функционално състояние на служителя.

Друго изискване е идентификацията на служителя, тоест, гледайки човек в униформа, веднага би било ясно в каква индустрия работи, каква компания представлява. Всяка сфера на дейност има свой собствен вид форма, която се различава в зависимост от това с какви фактори трябва да се сблъска служителят по време на работната смяна: производствени рискове, климатични условия и т.н.

Износоустойчивостта, здравината, естетическите качества, комфортът, сковаността на шева са редица общи фактори, които характеризират съвременното работно облекло. Особено внимание се отделя на материала за изработката на униформата, само висококачествена тъкан може да се използва за получаване на надеждни гащеризони, които отговарят на всички изисквания.

Зимни и летни модели, възможност за шиене на корпоративна униформа

Дейностите на много специалисти са свързани с работа в открито пространство и ако температурата навън е ниска и дори духа студен вятър, тогава човек просто не може физически да отработи цялата смяна, заплашвайки се с измръзване. За да се предпазят от тези фактори, гащеризоните са изработени от специални материали, които не са издухани и имат високи свойства за отблъскване на влагата.

Друг елемент на защита са маншетите, които предпазват ръцете и краката от измръзване. За работа на открито се използва облицовано облекло, което осигурява допълнителен топлоизолационен ефект, поддържайки нормална телесна температура дори при студено време.

Има модели летни и зимни дрехи. Летните варианти са изработени от естествени материи, които позволяват на тялото да диша; зима - надеждно предпазва човек от вятър и студ. Гащеризоните включват не само костюми за строители или комунални работници, но и за рибари и ловци, които също прекарват много време в открито пространство, изложени на негативни фактори.